Korszerűsítés

2022.09.01. 07:53

Közel százmillióból forintból vált modernebbé Jobbágyi családbarát óvodája

Sikeres pályázatot nyújtott be a helyi önkormányzat még korábban azzal a céllal, hogy a tulajdonában lévő óvoda épülete megújuljon, a településen pedig színvonalas és családbarát, a gyermekek napközbeni ellátását biztosító intézmény jöjjön létre.

Nagy Orsolya

Színvonalas, családbarát környezetben fejlődhetnek a gyerekek

Forrás: Nool.hu

Fotó: Hüvösi Csaba

– Az 1949-ben épült, 75 férőhelyes Kodály Zoltán Óvodába 64 gyermek jár. Az ingatlan gépészeti rendszerének elavultsága nem tette lehetővé a takarékos működést, így az üzemeltetés erősen megterhelte az önkormányzatunk költségvetését. Az intézmény belső építészeti és gépészeti állapota is balesetveszélyes volt. A csoportszobák, a szegényes tornaszoba, a folyosó a gyermeköltözőkkel, valamint az egyik mosdó az építéskori állapotokat tükrözte. Az előző években az óvoda külső arculata modernebbé vált, azonban a belső felújítás, egy gyermekmosdó és a főzőkonyha kivételével, nem történt meg – közölte Schoblocher István polgármester. Hozzátette: a beruházásnak köszönhetően az intézmény most már megfelel a 21. századi műszaki és humán feltételeknek.

A településvezető kitért arra is, hogy a munkálatok során megtörtént az elhasználódott, korszerűtlen burkolatok és nyílászárók cseréje, a fűtést pedig a felújításnak köszönhetően már vegyestüzelésű kazánnal és gázzal oldják majd meg. Megújult továbbá az udvar is, így a régi óvodai játszótéri eszközök elbontása után helyükre újak kerültek, de megvalósult az udvar rendezése és a parkosítása is.

A gyermeköltözők is megújultak az óvodában
Fotós: Hüvösi Csaba / Forrás: Nool.hu

Mint Schoblocher István elmondta, sajnos a falburkolatok alatt helyenként nedvesedés és penészedés volt tapasztalható, amely az ott tartózkodó gyermekekre és felnőttekre egyaránt veszélyt jelentett. Éppen ezért a falburkolatok eltávolítása, az alattuk lévő vakolatok kijavítása és a korszerű szellőztetett falburkolat kivitelezése is megtörtént.

A polgármester azt is elárulta, hogy a fejlesztés tartalmazott továbbá eszközbeszerzést is, amely során bútorokat, kötelező felszereléseket, játékokat és különböző használati tárgyakat vásároltak. A beruházás több mint 95 millió forintból valósult meg, és egy személy számára teremtett új munkahelyet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában