Helyi közélet

2022.09.04. 10:32

Illegális szemétlerakó miatt bírságolhatják meg a vanyarci önkormányzatot

Évek óta felhalmozott szemétlerakat és illegális lerakó alakult ki a település külterületén, amelynek egy része az önkormányzat tulajdonában van – közölte Szabó Sándor, a falu polgármestere a közösségi oldalán.

N. O.

Képünk illusztráció!

Fotó: Pixabay

Mint fogalmazott, a Nógrád Megyei Kormányhivatal Környezetvédelmi Főosztálya súlyos bírságot helyezett kilátásba az önkormányzat és az ott lévő területek tulajdonosai felé, amennyiben nem számolják fel a lerakót. Eddig több mint hétszázezer forintba került a faluvezetésnek a szemét elszállíttatása, amely összeget ezer más helyre, sokkal fontosabb célokra is el lehetett volna költeni.

A polgármester kiemelte: úgy érzi, hogy a településen élőknek nagyon sok lehetősége van a keletkezett hulladék, törmelék és egyéb más szemét legális elhelyezésére. Külön gyűjthetik a szelektív, a zöld, illetve az elektronikai hulladékot, a használt fénycsöveket, az égőket, az elemeket és a sütőolajat, sőt a sitt lerakására is biztosított lehetőséget az önkormányzat. Ezen túlmenően évente szerveznek lomtalanítást, tavasszal még a metszett gallyakat is elszállították, így semmi nem lehet ok arra, hogy a szemetet illegálisan rakják le, károsítva és tönkretéve azzal saját lakókörnyezetüket.

Szabó Sándor arra kér mindenkit, hogy a jövőben tartsák be a szabályokat, és figyeljenek egymásra is, hiszen nem vagyunk egyformák, talán még mindig vannak olyanok, akik nem értik meg ennek a magatartásnak a rendkívül súlyos kockázatát.

Emellett a településvezető felhívta a figyelmet arra is, hogy, amennyiben valaki, valahol ilyen tevékenységről tudomást szerez, illetve lát újonnan lerakott illegális szeméthalmazt, haladéktalanul értesítse őt, hogy megtalálják és szankcionálják az elkövetőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában