Programajánló

2022.09.08. 19:49

Folyik a sör, szól a zene – parádés programokkal robban be a hétvége Nógrád megyébe

Változatos programkínálat pezsdíti fel az ősz második hétvégéjét. Mutatjuk, hol és mire számíthatnak azok, akik kikapcsolódásra vágynak.

Gubányi Patrik

Ízletes haluskát is kóstolhatnak a hétvégén

Forrás: Nool.hu/Archív

A dzsessz kerül előtérbe a megyeszékhelyen

Salgótarján várossá nyilvánításának centenáriuma alkalmából új fesztivállal várják a dzsessz szerelmeseit vasárnapig. A Jazz STation elnevezésű rendezvény egy világhírű, salgótarjáni származású gitárművész, Snétberger Ferenc előadásával kezdődött csütörtökön a József Attila Művelődési Központban. A fesztivál pénteken, 18 órától folytatódik a Beszterce téren, ahol a Hiperkarma és a Pély Barna Band szórakoztatja a közönséget. Ugyancsak ezen a napon, 19 órától a művelődési központ üvegcsarnokában – a Jazz GasztroeST keretében – a legfinomabb mátrai borokkal ismerkedhetnek meg a résztvevők, akik számára Gájer Bálint alapozza majd meg a hangulatot.  Szombaton, 17 órától a Fő téren folytatódik a szórakozás: bemutatkozik a színpadon az Anna&Band, Tóth Vera és a Budapest Jazz Orchestra is. Vasárnap, 11 órától a Jazz and More kórus gospelkoncertjével zárul  a salgótarjáni főplébánia-templomban.

A csapból is sör folyik Balassagyarmaton

 Idén is megrendezik a SzeptemBeer Feszt elnevezésű háromnapos rendezvényt a Palóc Ligetben e hétvégén. A fesztivál pénteken 17 órakor kezdődik: fellép Bérczi Bálint, Vojczek Károly és Nagyapáti Eszter, míg este retro bulit tartanak DJ Sági Gabival. Szombaton 17 órától várják az érdeklődőket. Ekkor sörivóversenyt rendeznek értékes nyereményekért, majd a színpadra lép Kis Balázs énekes, az LGT tribute zenekar, valamint a Before The Last, az Egri Utcazene Fesztivál szakmai különdíjas zenekara. Az estét ismét egy retró partival zárják, a jó hangulatról dj Rigó Zoli gondoskodik. Vasárnap a programok 14 órakor indulnak, e napon is keresik a legjobb sörivót. Az érdeklődőket mini vidámpark, népi játékok és vásár, BSSE Kézilabda ügyességi verseny is várja a helyszínen. 17 órakor ismét fellép Kis Balázs énekes, őt pedig a Queen Tribute zenekar követi a színpadon. A háromnapos rendezvényt egy kertmozival zárják, ahol a Bohém Rapszódia című filmet tekinthetik meg a résztvevők.

Ízletes haluskákat kóstolhatnak Vanyarcon

Több év kihagyás után idén ismét megrendezik Vanyarcon a népszerű gasztronómiai eseményt, a Haluskafesztivált. A vendégeket szeptember 10-én, szombaton, 10 órától várják a jobbnál jobb programokkal. Az egész napos rendezvényről az ilyenkor szokásos sztrapacskafőző verseny nem hiányozhat, amelynek eredményét 17 óra 30 perckor hirdetik majd ki. Kísérőprogramként egyebek mellett kézműves vásár és különféle foglalkozások, nosztalgiajáték, állatsimogató, lovaglás, sétatraktorozás, haluskaevő-verseny, valamint gyermekműsor is vár a látogatókra. A programok ideje alatt megtekinthető lesz a táj- és alkotóház, a viselettörténeti babamúzeum, az ősmaradvány- és kőzetkiállítás, az evangélikus templom, a milleniumi park és a Veres család sírkertje is.

A szőlőt és a bort ünneplik Pásztón

Szüreti fesztivált szerveznek Pásztón szeptember 10-én, szombaton, 14  órától a történelmi városrészen, a Romkertben. A  rendezvényen népviseletben vonulnak majd végig a település utcáin, ezt követően pedig zenés-táncos műsorokra szórakozhatnak az érdeklődők. Este Sasvári Sándor lép majd színpadra, amelyet Abba Tribute show követ, végül utcabállal zárják a napot.  

Szórakoztató mulatsággal készülnek Ipolyszögön
Falunapot szerveznek Ipolyszögön szeptember 10-én, szombaton, 14 órától. Számos fellépő fogja színesíteni a hangulatot, hiszen tánccsoportokból és koncertekből nem lesz hiány. A Fiesta frontembere, Csordás Tibi 17 órától, míg 19 óra 30 perctől Matyi és a Hegedűs alapozza meg a jókedvet, ezután szabadtéri bállal zárják a napot. Kísérőprogramként óriás légvár, arcfestés, kirakodó vásár és tombola is helyet kap a palettán.

Vadhús és körte lesz a fő szuhai alapanyag

Szombaton rendezik meg a Vad-Körte Fesztivált Szuhán. Évek óta Kisboldogasszony napjához, a helyi templom védőszentjéhez kapcsolódva tarják meg a búcsút a faluban.  A programhoz kapcsolódóan idén is főzőversennyel készülnek, de a hagyományoktól eltérően az indulók nemcsak vadból, hanem bármilyen alapanyagból elkészíthetik a finomságokat. Négy katlanban rotyog majd a szarvashús, és abból készült hamburgert is kóstolhatnak a látogatók. A körtével ízesített sütemények a desszertet biztosítják majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában