Szórakozás

2022.09.03. 06:50

Finomabbnál finomabb haluskákat kóstolhatnak a vanyarci fesztiválon

Több és kihagyás után idén újra megrendezik Vanyarcon a népszerű gasztronómiai eseményt, a Haluskafesztivált. A vendégeket szeptember 10-én, szombaton 10 órától várják majd a jobbnál jobb programok. A rendezvény az elmúlt időszakban a koronavírus-világjárvány miatt maradt el, de idén a helyiek nagy örömére ismét megtartják.

Nagy Orsolya

Igazi ínyencségekre kell készíteni az ízlelőbimbókat

Forrás: Nool.hu archívum

A rendezvény közösségi oldalán részletesen beszámoltak az eseményről, így már nem titok, hogy idén újra számos remek programmal várják az érdeklődőket. A 12 órai megnyitót követően 13 órától Folklór műsor szórakoztatja majd a vendégeket. Fellép a Rozmarín Hagyományőrző Együttes, Fehér Pálné és Ponyika Petra, Budai Bence Sámuel zenész és barátai, Hubacsek Márton, Hristov-Todorov Dominik, Hubacsekné Komjáti Vera, Ladányi-Komjáti Zsófia, a pálházi Huták virágai népdalkör, a Sárisápi Bányász Fúvószenekar, de a Muzsla Néptáncegyüttes és Csíki Lóránt is. Az esti órákban pedig népzenei koncertet tartanak a Csíki család kézműves portáján.

Mint írták, az egész napos eseményről az ilyenkor szokásos sztrapacskafőző verseny sem hiányozhat, amelynek eredményét 17 óra 30 perckor hirdetik majd ki. Kísérőprogramként egyebek mellett kézműves vásár és különféle foglalkozások, nosztalgiajáték, állatsimogató, lovaglás, sétatraktorozás, haluskaevő verseny, valamint zenés gyermekműsor is vár a rendezvényre kilátogatókra.

Az idei évben vendégként érkezik a Haluskafesztiválra a Zempléni Szlovák Régió, így Pálháza és Rudabányácska hagyományőrzőivel és gőzön főtt gombócaival is találkozhatnak majd az érdeklődők.

A programok ideje alatt megtekinthető lesz a Táj- és alkotóház, a Viselettörténeti Babamúzeum, az Ősmaradvány- és kőzetkiállítás, az Evangélikus templom, a Milleniumi park és a Veres család sírkertje is. Ezen túlmenően a nap folyamán a főzőcsapatok jóvoltából finom haluskát kóstolhatnak a vendégek, de kürtőskaláccsal, vattacukorral és fagylalttal is várják az odalátogatókat.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában