Épül-szépül

2022.07.05. 18:22

Beruháznak és újra megrendezik a haluskafesztivált Vanyarcon

Több beruházás is elindul a településen a közeljövőben. Szabó Sándor, a falu alpolgármestere portálunknak elmondta, hogy több környékbeli településsel, Kállóval, Erdőtarcsával és Erdőkürttel karöltve pályáztak abból a célból, hogy szennyvízhálózatot építhessenek ki a községekben.

N. O.

Szabó Sándor, a falu alpolgármestere

Fotó: Hegedűs Márk

– A támogatásnak köszönhetően most már mi is meg tudjuk valósítani a beruházást. Jelenleg az engedélyezési eljárások zajlanak, majd azt követően kezdik el a szakemberek a kivitelezési munkálatokat. Nagyon bízunk benne, hogy még idén nyáron elindulhat a hálózat kiépítése, ugyanis jövő ősszel már szeretnénk elindítani a próbaüzemet – közölte Szabó Sándor. Hozzátette: szintén támogatásból indul el egy másik projekt is a kö­zeljövőben Vanyarcon, amellyel a belvízelvezetést oldják meg a szakemberek mintegy két kilométer hosszú szakaszon, a frekventált helyeken. Pár héten belül el is kezdődnek a munkálatok. 

Mint mondta, szerencsére a két pályázat párhuzamosan is futhat. Bár ezek a projektek elég sokáig zajlanak majd, de amikor csak lehetősége nyílik az önkormányzatnak, újabb forrásokra fognak pályázni. 
Az alpolgármester arra is kitért, hogy kommunális eszközök beszerzésére is szeretnének támogatást kapni, amely nagy segítség lenne a számukra a település környezetének rendben tartása tekintetében.

A település közintézményei szerencsére jó állapotban vannak, így azok nem szorulnak felújításra. Szabó Sándor mindemellett örömét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy hosszú évek után újra működhet oktatási intézmény Vanyarcon, ugyanis szeptembertől a községben megnyitja kapuit a Hermin Kertje Waldorf Iskola. 

Ezen túlmenően nagyon várják már, hogy idén megrendezhessék a népszerű gasztronómiai eseményüket, a haluskafesztivált, amely a koronavírus-világjárvány miatt az elmúlt két évben elmaradt. A tervek szerint idén szep­tember 10-én, szombaton újra megtartják a rendezvényt. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában