Augusztus 20.

2022.08.19. 14:38

Több nógrádi településen változik az ünnepi programterv a várható vihar miatt

Több nógrádi településen is változásra kell számítani augusztus 20-án a várható zivatarok miatt.

Nool

Forrás: Nool

Pásztón új helyszínen tartják az ünnepséget, ha esik

Figyelve a meteorológiai szolgálat hivatalos közleményeit, a várható csapadékos időjárásra való tekintettel új helyszínen rendezhetik meg a Szent István-napi ünnepséget, amennyiben az égiek áldást küldenek szombatra – közölte a pásztói Teleki László Városi Könyvtár és Művelődési Központ közösségi oldalán. Ha esik, akkor a 11 órás misét követően a művelődési házban várják az érdeklődőket. Ez esetben az Őseink ösvényén című zenés műsor később, 18 órakor kezdődik, míg az új kenyér megszegése, a polgármesteri köszöntő és az azt követő programok 19 órakor indulnak.

Nem várható forgalomkorlátozás sem

Az augusztus 20-i nemzeti ünnep balassagyarmati eseményeit eredetileg a Civitas Fortissima téren rendezték volna meg, amely miatt már péntek este lezárták volna a területet. Az Országos Meteorológiai Szolgálat időjárási előrejelzései miatt a szervezők úgy döntöttek, hogy az esőhelyszínen tartják meg. A Mikszáth Kálmán Művelődési Központ arról tájékoztatta portálunkat: minderre azért volt szükség, mert a várható nagy mennyiségű csapadék miatt nem tudnák a szabadban megrendezni az ünnepséget. A programok a Vármegyeháza épületében 10 órától kezdődnek. A korábban kihirdetett útzárat ezzel törölték, így az autósok zavartalanul közlekedhetnek a belvárosban az ünnep ideje alatt.

Elmarad a nosztalgia piknik Szécsényben

A Szécsényi Művelődési Központ szintén a nem túl biztató időjárás előrejelzések miatt jelentette be közösségi oldalán, hogy az augusztus 20-ra tervezett Nosztalgia Kerti Parti című rendezvényt elhalasztják. Az előkészületeket és a megvalósítást ugyanis biztosan elmosná egy esetleges vihar. Mint írták: emiatt azt a döntést hozták, hogy a programot egy későbbi időpontban pótolják.

Varsányban is az időjárási előrejelzések miatt lemondták az augusztus 20-ra tervezett programokat, így a hagyományos lepényfesztivált is.

Lezárják az utat a megyeszékhelyen - A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét, hogy az augusztus 20-ai ünnepi rendezvények és a Nemzetközi Nógrád Maraton futóverseny miatt 13 és 24 óra között Salgótarjánban a Rákóczi utat, a Pécskő út és a Március 15. út kereszteződése közötti részt lezárják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában