Veszélyes

2022.08.04. 06:50

Nógrádi teknőstámadás: Hektor ösztönből harapta meg a kisfiú orrát

Nem mindennapi történetről számolt be szerdán az Országos Mentőszolgálat: kollégáikat egy nógrádi kisfiúhoz riasztották, akit megharapott a család 20 éves ékszerteknőse. A gyerek orrát össze kellett varrni, ám a lapunknak nyilatkozó szakértő szerint még így is szerencsésen végződött az eset.

Gubányi Patrik

Forrás: lllusztráció | Shutterstock

Hektor, az ékszerteknős nem akart játszani, és egy óvatlan pillanatban ennek jelét is adta. Váratlanul hatalmas erővel harapott az őt magasba emelő, 10 év körüli kisfiú orrába, amit sokáig nem is eresztett el – számolt be az esetről Facebook-oldalán a mentőszolgálat. Mint írták, végül a kiabálásra felfigyelő szülők szedték le a gyermek orrán csüngő teknőst, majd a mentők segítségét kérték az erősen vérző csemetéhez. A kisfiú sebeit a kórházban kellett összevarrni.

A történtek kapcsán megkerestük Vida Pétert, a héhalmi Frenklin Park Teknősotthon alapítóját. (Korábban itt írtunk arról, hogy a férfi és párja országszerte egyedülálló tevékenységet folytat a Nógrád megyei településen: arra tették fel életüket, hogy teknősöket mentsenek meg és otthont adjanak számukra – a szerk.) A szakértő mostani érdeklődésünkre elmondta, hogy a látszat ellenére rendkívül veszélyes állatokról van szó.

– A harapás annak tudható be valószínűleg, hogy a kisfiú felvette a teknőst, amelyre az állat ösztönből fakadóan harapással reagált. A szülőknek ilyen esetben semmiképpen nem szabad engedniük, hogy a gyermek ennyire közel legyen hozzájuk – fogalmazott Vida Péter. Hozzátette: – A harapásuk nagyon erős, akár az ujjaink is bánhatják, ha nem vagyunk elég körültekintők. Nem gyakori egyébként, hogy effajta balesetek történjenek, de felhívnám mindenki figyelmét arra: ne nyúljunk a hüllőkhöz, mert rendkívül veszélyesek tudnak lenni, főleg, ha éhesek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában