Események

2022.08.18. 09:49

Nagylócon tartja közgyűlését a megyei önkormányzat, ünnepelnek Kelet-Nógrád városaiban is

Szűkebb hazánk valamennyi városában megemlékeznek első, szent királyunkról. Az új kenyér ünnepén számos program közül választhatnak az érdeklődők.

G.E.

Kenyérszentelés

Forrás: Nool.hu

Fotó: NMH

Szent István király ünnepe alkalmából Nógrád Megye Önkormányzata Nagylócon rendezi meg az ünnepi közgyűlést. A templomban, 10 órakor szentmisével és az új kenyér megáldásával kezdődik a program, majd a Szent István-dombormű megkoronázását követően a művelődési házban folytatódik az esemény. Szalai Gábor polgármester és Balla Mihály országgyűlési képviselő köszöntője után Skuczi Nándor, a megyei közgyűlés elnöke mond beszédet. A kulturális műsort követően Hasznosi Márk természetfotóiból nyílik kiállítás.

Salgótarjánban augusztus 20-án, 10 órakor koszorúzási ünnepséggel és közös imádsággal veszi kezdetét a programok sora. Fekete Zsolt polgármester ünnepi beszédét hallgathatják meg a jelenlévők, valamint a Zenthe Ferenc Színház művészei is közreműködnek. Délután a Fő térre várják az érdeklődőket, itt 17 órakor Szulák Andrea és Sári Éva lép színpadra, majd 18 órakor szentelik meg az új kenyeret. Veréb Tamás, Szinetár Dóra és a Neoton Família sztárjai adnak élő koncertet, a napot lézershow koronázza meg, ami 21 óra 45 perckor kezdődik.

Bátonyterenyén a maconkai városrészben, délelőtt 10 órakor a Szent István király templom kertjében Csonka Csaba plébános celebrál szentmisét. Letovai Zoltán alpolgármester köszöntője és Nagy-Majdon József polgármester ünnepi beszédét követően átadják a városi kitüntetéseket, valamint a Maconkáért Emlékérmet. A színpadon 13 órától egymást követik a fellépők. Maconka táncegyütteseinek műsorát láthatják az érdeklődők, a Palóc Népdalkör, a helyi mazsorettcsoport, Dred és Doris, valamint a Mojito Zenekar is szórakoztatja az érdeklődőket.

Pásztón már az ünnep előestéjén, augusztus 19-én programok várják a látogatókat. A Varázsvölgyben, 20 órától az István a király című musicalt tekinthetik meg, 22 órától pedig lézershow-t láthatnak a résztvevők. Másnap 11 órakor a Romkertben tartják a szentmisét, 16 órától pedig Őseink ösvényén címmel mutat be közös műsort a Balassi Bálint Színház és a Muzsla Néptáncegyüttes. Farkas Attila polgármester 18 órakor mond köszöntőt, Zalatnay Sarolta pedig 19 órakor lép színpadra. A nap folyamán átadják a város önkormányzata által alapított díjakat is, 16.30 órától a művelődési központban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában