Felháborító

2022.08.23. 16:42

Ismét a vandalizmus ellen emel szót a csütörtöki közgyűlésen a salgótarjáni képviselő

– Végtelenül felháborít és elszomorít az, amit a hétvégén a zagyvarónai játszótéren tapasztaltam – tájékoztatott a napokban közösségi oldalán Turcsány László, a városrész önkormányzati képviselője.

G. E.

Turcsány László szerint komoly lakossági összefogásra lenne szükség

Forrás: Nool.hu archívum

Fotó: Hegedűs Márk

Mint arról beszámolt, lakossági kérésre helyeztek el a területen egy vadonatúj, fedett pergolát, annak érdekében, hogy az eső és az erős napsütés ellen védje a közösségi térre látogatókat. Azonban a helyi fiatalok néhány nappal később megrongálták azt, leszaggatták a tető egy részét, az asztalt pedig megpróbálták felgyújtani. 

– Köszönet jár a városvezetésnek, különösen Pataki Csaba alpolgármesternek azért, hogy gyorsan intézkedett, és a lakossági kérésnek eleget téve elhelyezték a területen a fedett beülőt. Azonban már a júniusi salgótarjáni közgyűlésen jeleztem, hogy a gyéren megvilágított, kíváncsi szemek elől elzárt játszótéren hétvégente összegyűlnek a fiatalok, komoly károkat okozva – mondta el portálunk megkeresésére Turcsány László. – Fekete Zsolt polgármestert és a hatósági irodát akkor arra kértem, hogy találjunk megoldást a problémára. Véleményem szerint a közterület-felügyelők a polgárőrökkel kiegészülve hétvégente végigjárhatnák a köz- és a játszótereket a peremkerületekben is, megelőzve ezzel a fenti problémát.

A megrongált pergola
Forrás: Facebook/Turcsány László

A képviselő hangsúlyozta: komoly lakossági összefogásra lenne szükség ugyanis a csendes, kíváncsi szemek elől elzárt területeken újra és újra meg fog történni a vandalizmus. Hiába vannak a jogszabályok, azokat be is kell tartatni. 

– Nem csak a városközpontban kell rendet tartani, a peremkerületek nyugalma ugyanolyan fontos – jelentette ki Turcsány László. – Ezért a csütörtöki közgyűlésen újra a napirendek között említem majd a témát. Kérni fogom, hogy 15 napon belül módosítsák a vonatkozó szabályokat annak érdekében, hogy a közterület-felügyelők munkarendjét átalakítva, lehetőség legyen számukra a délutáni munkavégzésre is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában