Lendület

2022.08.06. 11:48

Fesztivál a ringen: a Bikini együttes őrületes hangulatot teremtett Patvarcon (fotók)

Pénteken kezdődött, de úgyis mondhatnánk, hogy igazi padlógázzal robbant be a Palóc Ring Fesztivál első napja a patvarci gokart pályára.

Nool

Forrás: Nool

Fotó: Fürjes Béla

A péntek esti fergeteges hangulatot követően – amikor a Bikini zenekar és DJ Dominique gondoskodott a közönség szórakoztatásáról, és a hangzavart még Balassagyarmat legközelebb eső házaiban is hallották a lakók – szombaton délután merőben csendesebb kép fogadott bennünket a Patvarc közelében található Palóc Ring háromnapos fesztiválján.

Amikor a helyszínre értünk, éppen egy hatvanas évekbeli beat-egyveleget előadó nosztalgia együttes zenélt a színpadon, amit talán két tucatnyian figyeltek, hangosan énekelve a közismert Beatles és Omega slágereket. Odébb, az árusok kínálták portékáikat.

Továbbhaladva már hallottuk, hogy zúgtak a gépek a pályán. A nyugat-nógrádi polgármesterek számára szervezett gokart-futam épp azokban a percekben ért véget, a viadalt Herencsény első embere, Bucsánszki Csaba nyerte. Egyik közvetlen vetélytársa, aki a körözés közben igencsak szorongatta őt, Agócs Gábor Galgagutáról épp feleségével, a mezőny egyetlen női versenyzőjével, Hevér Boglárka szécsénkei polgármesterrel osztotta meg tapasztalatait, miközben még a bukósisakot szorongatta a hóna alatt. 

A pályán időközben újabb és újabb jelentkezők szálltak be a járgányokba, hogy aztán kisvártatva már szélsebesen forgassák a kormányt az éles kanyarokban. Szerencsére mindenki magabiztosan kezelte a gáz- és fékpedálokat, egyetlen kicsúszást sem láthattunk, ami persze a Palóc Ring kiemelt biztonságát is jellemzi. 

Ahogy telt-múlt az idő, úgy nőtt és nőtt az embersereglet, és természetesen az esti koncertekre lett ismét telt házas a tömeg. Még vasárnap is dübörög a rendezvény.

A további programot megtaláljátok a beharangozó cikkünkben:

Címkék#palóc ring

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában