Elismerés

2022.08.07. 09:56

A Viszkis is a szügyi falunapon járt, nagy érdeklődés övezte a kerámiákat

Szügy önkormányzata szombaton rendezte meg falunapját a helyi iskola udvarán. A programok már délelőtt elkezdődtek, azonban az ünnepi megnyitót a délutáni órákban tartották.

L.J.

Ambrus Attila a kerámiázás rejtelmeiről mesélt közönségének

Forrás: Nool

Fotó: Szabó Péter

Frenyó Gábor, a község polgármestere köszöntőjében elmondta: a falunap a szórakozásról, a közösségi együttlét öröméről, a barátkozásról szól, de alkalmat ad arra is, hogy számvetést készítsenek. 

– Január végén átadtuk a Szügyi Ipari Parkban található inkubátorházat, mely több mint 700 millió forintból készült el. A község határában hamarosan elkészül egy csaknem 100 hektár területű napelempark, míg jövő tavasszal a műanyaggyártó vállalat két új csarnokot alakít ki a településen, ahol jelentős létszámbővülés is várható –  tette hozzá.

Megannyi kísérőprogram fogadta a vendégeket
Forrás: Szabó Péter / Nool

Kiemelte: e beruházások is hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a helyben és a környéken lakóknak lesz biztos megélhetése, a cégeknek jól kalkulálható bevétele, az önkormányzatnak pedig akár a tavalyi 376 millió forintos rekord összegű helyi iparűzési adót is meghaladó bevétele. 

A községvezető ismertette: új kezdeményezésként, hagyományteremtő jelleggel a falunapon köszöntik majd az 50-60-70 éve Szügyben elballagott diákokat, hogy az ő példájukon keresztül is bemutassák, milyen komoly múltja van a helyi iskoláknak és azért dolgoznak, hogy jövője is legyen. 

Frenyó Gábor polgármester átnyújtotta az elismeréseket
Forrás: Szabó Péter / Nool

Az eseményen elismerést vehetett át kiemelkedő munkásságáért Busainé Koplányi Katalin óvodapedagógus, valamint a Szügyi Népdalkör. Emellett köszöntötték az iskolából a tanév végén nyugdíjba vonuló pedagógusokat és az intézmény tanév végén leköszönő igazgatóját Csábi Csabát is. Végül kihirdették a Mindenké(p)pen Szügy fotópályázat, valamint a Tiszta porta, virágos kert felhívás nyerteseit is.

Az eseményen számos kísérő program és szórakozási lehetőség várta az érdeklődőket. Egyebek mellett Ambrus Attila – közismert nevén a Viszkis – is ellátogatott Szügyre, aki a kerámiázás rejtelmeibe avatta be a látogatókat.

Címkék#viszkis

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában