Kapcsolat

2022.07.14. 07:48

Tovább mélyült a baráti kapcsolat: testvértelepülésre látogatott a balassagyarmati küldöttség

A napokban az Ipoly-parti város németországi testvértelepülésére látogatott Balassagyarmat küldöttsége, ahol nagyszabású zenei fesztivált szerveztek.

Hegedűs Henrik

A hatfős balassagyarmati küldöttség a lengyel, a szlovák és a francia delegációval Heimenkirch központjában

Forrás: Beküldött fotó

A város és a dél-bajoroszági, mintegy háromezer-hétszáz lelket számláló Heimenkirch kapcsolata még a múlt század nyolcvanas éveiben kezdődött, és az alapokat a zene teremtette meg. A Bodeni tó közelében található, festői szépségű bajor városkában rendszeresen járt a Balassagyarmati Dalegylet, mi több, a német vendégeket és a barátokat szinte minden évben fogadták a magyar házigazdák a nyári nemzetközi muzsikus táborban.

Ezúttal a meghívást Markus Reichert polgármester fogalmazta meg a Civitas Fortissimában élő testvérek felé, így hatfős küldöttség kerekedett fel, hogy részt vegyen a Bezirkmuzikfest nevet viselő rendezvényen.

– Négy napot töltöttünk el rendkívül kellemes hangulatban – számolt be a részletekről a delegáció nevében Frankó Viktória önkormányzati képviselő. – Rajtunk kívül a heimenkirchiek francia, szlovák és lengyel vendégeket is fogadtak. A közös programok, a helyi hagyományok, a nevezetességek megismerése révén tovább mélyült a baráti kapcsolat. 

A vendéglátók bemutatták nekünk a Lindau-i térség fontosabb turisztikai és kulturális látnivalóit, valamint a legújabb idegenforgalmi fejlesztéseket. Ellátogattunk az Alpokban fekvő síközpontba, Oberstdorfba, a Bodeni tó partjára, Lindauba, Bregenzbe, illetve megtekintettük Wangen gyönyörű óvárosát. A zenei fesztiválon az allgäui térség hagyományőrző zenekarai léptek fel, és a zárónapon több mint hatvan együttes tagjai vonultak fel tradicionális bajor öltözetben. A mintegy ötezer résztvevős eseményen mi, magyarok rimóci és őrhalmi viseletet öltöttünk magunkra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában