Találkozó

2022.07.02. 13:24

Ifjú nógrádi polgárőrök csatáztak az akadálypályákon

A Honvédelmi Sportközpontban rendezte meg szombaton az ifjú polgárőrök idei találkozóját a Nógrád Megyei Polgárőr Egyesületek Szövetsége. A fiatalok különböző ügyességi feladatok során mutatták meg rátermettségüket.

H.H.

Forrás: Fürjes Béla

Fotó: PHOTOGRAPHY of FURJES

Az esemény felvezetéseként Vass Miklós megyei polgárőr elnök köszöntötte a résztvevőket, majd Zahorecz Sándor ezredes, megyei rendőrfőkapitány-helyettes üdvözölte a középiskolásokat. Kiemelte: rendkívül megtisztelő, egyben kiemelten felelősségteljes tevékenységet látnak el azok a diákok, akik szabadidejük terhére rendszeresen vállalják a szolgálatokat, idősebb társaikkal karöltve. – A magyar rendvédelem ebben az ágában ők biztosíthatják a jövőt – fejtette ki a parancsnok.

A megnyitót követően a szervezők nevében Gál Zoltán, a balassagyarmati Mikszáth Kálmán Technikum rendvédelmi szakképzésének tanára tartott eligazítást, lépésről-lépésre haladva ismertetve, milyen megpróbáltatás vár majd az elkövetkező másfél órában az ifjakra. 

Az ötfős csapatok járőrversenyben keresték fel az egyes helyszíneket: a lőtéren légpuskával, illetve íjakkal céloztak pontosan, az udvaron fegyver-összeszerelési képességeiket csillogtathatták meg, gránátot hajítottak, míg a legerősebbek egy igen kemény akadálypályán feszítették izmaikat. 

Vass Miklós elmondta, a Bethlen Gábor Alapítvány hathatós támogatásával rendezték meg ezt a találkozót, és a résztvevők nagy létszámú tábora bizonyítja, nem kell félni a megyei polgárőröknek az utánpótlás-ellátás nehézségeitől, sok-sok tizenéves lát fantáziát az önkéntes közrendvédelmi és bűnmegelőzési szerepvállalásban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában