Virágos Magyarország

2022.07.05. 10:45

Idén újra beneveztek a virágos versenybe a varsányiak

Hosszú évek óta kiemelt hangsúlyt fordítanak a település szépítésére a helyiek, akik idén is beneveztek a Virágos Magyarország környezetszépítő mozgalomba és versenybe.

Sz. F.

A községháza előtt is gyönyörű virágok nyílnak, a nagy melegben fontos öntözni őket

Fotó: Szenográdi Ferenc

Kanyó Judit már 2010 óta a település polgármestere. Akkoriban az első döntései egyike az volt, hogy lehetőség szerint minél jobban parkosítsák a falut. Kezdetben néhányan nem bíztak az elképzelésben, de az idő, s nem utolsósorban a varsányiak őt igazolták. Senki nem tette tönkre a parkokat, virágokat. 

A polgármesteri hivatal és a különböző középületek előtt ma is gondozott, virágos parkok láthatók. A templom környéke is rendezett, éppúgy, mint a főutca. Idén is több egynyári virágot és évelő növényt ültettek ki, a főutcán muskátlik kerültek a villanyoszlopokra. Ahogy azt a polgármester elmondta, folyamatosan ápolják és gondozzák a területeiket. 

Ahogyan az elmúlt években, úgy idén is benevezett az önkormányzat a Virágos Magyarország környezetszépítő mozgalomba és versenybe. Korábban már különböző díjakkal is elismerték ez irányú munkájukat. Talán a legnagyobb az a miniszterelnöki kitüntetés volt, amelyet az elmúlt évben Nagy János, a Miniszterelnöki Programirodát vezető államtitkár adott át részükre. 

– Örülünk a díjaknak, az elismerésnek, s főleg annak, hogy az idelátogató turisták elismerően nyilatkoznak a településünkről. Számunkra az a legfontosabb, hogy esztétikus, szép környezetben éljünk – mondta a polgármester asszony. 

A jó példa ragadós, követve az önkormányzat ez irányú példáját, a családok is szép parkokat alakítanak ki a házaik előtt. A virágos Varsány arról tanúskodik, hogy az itt élők szeretik a szép növényeket, s azon vannak, hogy rendezett környezet vegye őket körül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában