Salgótarján szennyvízében továbbra is stagnál a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja

Továbbra is csökken a szennyvízben a koronavírus koncentrációja – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ a honlapján.

Nool

Forrás: NNK

Májustól hetente közlik az adatokat az új fertőzöttek számáról. Az elmúlt héten 39 újabb nógrádi beteget regisztráltak, ezzel 41 ezer 785-re emelkedett az 
igazolt koronavírus-fertőzöttek száma szűkebb hazánkban. Ez idő alatt országosan újabb 2 ezer 63 magyar állampolgárnál mutatták ki a vírust, és elhunyt 40 beteg.

Ismét mérték a koronavírus-örökítőanyag koncentrációját a megyeszékhely szennyvizében is. A  Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) 
adatai szerint Salgótarjánban stagnál a szennyvízben lévő koronavírus-koncentráció.

– A  koronavírus-örökítőanyag koncentrációja országos átlagban továbbra is csökkenő tendenciát mutat. Számottevő változás Budapest Dél-pesti telepén, valamint Békéscsabán, Debrecenben, Miskolcon, Pécsen, Szegeden, Szombathelyen, Zalaegerszegen és a vizsgált Budapest agglomerációs települések közös mintájában mérhető. A többi mintavételi hely esetében stagnáló tendencia figyelhető meg, emelkedés egyik város esetében sem tapasztalható – írta közleményében az NNK.

orrás: NNK

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában