Macskaméreg

2022.06.13. 18:50

Pogány Judit főszereplésével készülő film jeleneteinek ad otthont a Cserhát rengetege

Egyetemi vizsgafilm jelenetei készülnek ezekben a napokban a Cserhát varázslatos rengetegében.

H. H.

Egyetemi vizsgafilm készül Nyugat-Nógrádban

Forrás: NMH/Hüvösi Csaba

Nemrégiben felkerestük a forgatás helyszínét. A stábra a kisecseti templom tövében találtunk rá, ahol éppen egy parasztház udvarán dolgozott az operatőr és kamerája. Megtudtuk, a felvidéki származású rendező, Varga Gábor elsősorban a csendes környezet miatt döntött az aprócska község mellett, kifejezetten olyan zsákfalut választva, ahol a miliőből tökéletesen visszacseng régi világ hangulata. Több ponton megfordult és vizsgálódott, így bukkant végül Kisecsetre. 

A Macskaméreg című alkotás két női főszereplője Nagy Mari és Pogány Judit színművésznők, illetve természetesen elmaradhatatlan figura a címadó négylábú házi kedvenc. A felvételek nem csupán itt, hanem a szomszédos Kétbodonyban készültek, a trianoni emlékmű és a templom környékén. A stábtagok kifejtették, a két faluból több statiszta is szívesen vállalt feladatot, nagy segítséget kaptak a települések önkormányzataitól, illetve a kétbodonyi hagyományőrzőktől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában