Medveles

2022.06.08. 10:14

Medvelábnyomokra bukkantak Bercelen

Óvatosságra hívták fel a figyelmet a környéken.

Nool

Borítóképünk illusztráció!

Forrás: Shutterstock

Bercel önkormányzatának közösségi oldalán számolt be arról Batta Tibor, a település polgármestere szerda délelőtt, hogy a Szalasi út környékén medve jelenlétére utaló talpnyomokat találtak.

- A Bükki Nemzeti Park Igazgatósága felé a medveészlelés, az egy hónappal ezelőtti lakossági bejelentéshez hasonlóan jelzésre került, az illetékes szakértők a mai nap folyamán helyszíni vizsgálatokat fognak folytatni. A lehetséges medveveszélyre való tekintettel fokozott figyelemmel és körültekintéssel közlekedjenek a külterületeken - olvasható a bejegyzésben.

Mint arról korábban portálunk is beszámolt, a múlt hét közepén Erdőkürt határában bukkant fel egy medve. Az állatra a szomszédos faluból, Acsáról Püspökhatvan felé autózó sofőr figyelt fel. A medve másnap már Aszód határában tűnt fel és a temető közelében időzött, erről fotó is készült. Pénteken újabb lakossági bejelentés érkezett a medvével kapcsolatban, ezúttal a vanyarci önkormányzathoz. Ezt követően Kartal és Iklad közelében kaptak lencsevégre egy állatot.

Címkék#medve

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában