Fürdőzés

2022.06.01. 16:47

Júniusban kinyitnak a Nógrád megyei strandok, lehet csobbanni

Szűkebb hazánk strandjai júniusban nyitnak kaput a fürdőzők előtt. A kikapcsolódni vágyók néhol minimális áremelkedésre számíthatnak.

Gulyás Edina

A salgótarjáni strandon idén is végeztek már kisebb-nagyobb fejlesztéseket

Forrás: NMH Archív | Fotó: Hegedűs Márk

Balassagyarmaton június 16-tól, csütörtöktől lehet megmártózni a gyermek- és a nagy medencében. Azonban az ezt megelőző napokban már gyerekzsivajtól lesz hangos a létesítmény, ugyanis azon iskolák diákjai, amelyek az év során jól szerepeltek a tanulmányi versenyeken, jutalomból a strandon tölthetnek egy napot. 

– Mivel a fürdőhely egy nagyberuházás során hamarosan teljesen megújul, csak az alapszolgáltatáshoz szükséges kisebb felújításokat végezzük el a napokban – tájékoztatott Gaál Dénes, a Gazdasági Műszaki Ellátó Szervezet vezetője, hozzátéve: – Az elmúlt években nem emelkedtek a jegyárak, azonban idén 10-12 százalékkal drágulnak azok. A nyitvatartási idő ezért egy órával meghosszabbodik, reggel 10 és 19 óra között várjuk majd a vendégeket. 

– Az elmúlt évben pályázati támogatásból megújult strand a tervek szerint június 4-től várja a látogatókat. Gyermekpancsolóval, játszótérrel, teqball-asztallal várjuk a kicsiket és nagyokat a Bánki-tó partján. Felfrissültek a zöldfelületek, megszépültek a kiszolgálóépületek, immár igényes helyszínen tudnak kikapcsolódni a látogatók – fogalmazott Torma Andrea polgármester. 

Mint mondta, idén megnyílik a strandcikküzlet is, de új édességbolt is kitárja ajtaját, ahol kürtőskalács, fagylalttal töltött gofri vagy minifánk is kapható lesz. 

– A közösségi oldalon rendszeresen beszámolunk a helyi rendezvényekről, hírekről – hangsúlyozta a polgármester. A strand 9-től 19-ig várja majd a látogatókat, ezt az időjárás is befolyásolhatja. A jegyár felnőtteknek 1500 forint lesz, kedvezményesen 1000 forintért vásárolhatják meg azt a diákok, a nyugdíjasok és bánki üdülőtulajdonosok. A gyermekeknek 6 éves korig ingyenes a belépés. 

Salgótarjáni strandfürdő egy nagy, illetve egy gyermekmedencével várja idén nyáron is a fürdőzőket, akik a tavalyi árakon vehetik igénybe a létesítmény szolgáltatásait. 

– A fürdő június közepén nyitja meg kapuit, 17-én este, mintegy szezonindítóként az egyik salgótarjáni szórakozóhellyel közös szervezésben fergeteges nyitóbuli várja majd a szabad téren szórakozni vágyókat. Nem ez lesz az egyetlen ilyen rendezvény a nyáron – fogalmazott Balogh Katalin, a Salgótarjáni Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft. ügyvezetője. A hagyományoknak megfelelően idén is lesz úszótábor az általános iskolások számára. Ezzel kapcsolatban részletes információkat a szervezet weboldalán találnak az érdeklődők. 

Mint mondta, a salgótarjáni strandon a szokásos karbantartási-javítási munkálatokon túl idén is végeztek kisebb-nagyobb fejlesztéseket. A vezetékcserék, valamint a medenceburkolat javítása mellett elbontanak több, használaton kívüli elemet, például az egykori szökőkutat. Mindemellett egy kis játszószigetet alakítanak ki hintával, a gyermekek örömére. 

Pásztón új fürdőkomplexum épül | Az önkormányzat másfél milliárd forint pályázati támogatásból egy új fürdőkomplexumot alakít ki a strand területén, így idén nem nyit ki a létesítmény. – A hamarosan induló beruházás miatt ezen a nyáron már nem fogadjuk a látogatókat – közölte Farkas Attila polgármester. – A felújítást követően azonban egy termálvizes fürdőkomplexum várja majd egész évben a látogatókat. A fejlesztés során épül majd egy négy évszakban használható termálmedence, a gyermekek számára élménymedencét alakítanak ki, de több szauna, jakuzzi, sókamra is épül, és a sportolási lehetőséget is bővítik majd az elkövetkező időszakban. Könnyid László, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgató-helyettese korábban úgy fogalmazott, hogy a beruházással új dimenzióba kerülhet a térség turizmusa. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában