Programok

2022.05.13. 17:30

Már nem sokat kell várni, hamarosan beindul a nagyüzem a Bánki-tó partján

Új szolgáltatásokkal nyitja meg kapuit a tavaly felújított strand, míg a vízi színpadon júniustól egészen augusztus végéig sokszínű műfaji kavalkáddal egymást érik majd a különböző kulturális és zenei programok.

Hegedűs Henrik

A strandon több egyéb fejlesztés között jóval biztonságosabbá vált a vízbe vezető lépcsősor

Forrás: NMH Archív | Fotó: Hegedűs Márk

Nagyszabású fejlesztés eredményeként, tavaly nyár elején Rétvári Bence minisztériumi államtitkár jelenlétében adták át a teljesen megújult és megszépült, a huszonegyedik század igényeinek tökéletesen megfelelő strandot. A fürdőközönség számára sok-sok újdonságot építettek ki, így például a legkisebbeket gyermek-pancsolómedence várja, korszerű napozóágyakat szereltek fel, jóval biztonságosabbá vált a vízbe vezető lépcsősor, játszótér készült, és a teqballasztalnál bárki kipróbálhatja, milyen ügyesen bánik a labdával. 

– Nagyon kedvező visszajelzéseket kaptunk az elmúlt évben, és idén újabb szolgáltatásokkal bővül a fürdő területe – számolt be a részletekről Torma Andrea, a nyugat-nógrádi község polgármestere.

– A fiatalok körében egyre népszerűbb SUP hajókat bérelhetnek a vendégek, megnyílik a régóta várt strandcikküzlet és édességboltot is létesítünk, itt kapható lesz kürtős kalács, fagylalttal töltött gofri, minifánk és limonádé. 

A polgármester hozzátette, ahogy az időjárás engedi, június elején tárják ki a kapukat az emberek előtt. A végleges időpontról a Fürödj a pillanatban Bánkon! nevű Facebook-oldalon tájékoztat az önkormányzat. Hasonlóképpen a nyári időszak programjai is rendkívül kellemes szórakozást ígérnek az ide érkező látogatóknak. Szinte minden hétvégére akad különlegesség. 

– A közönség jókat nevethet Kiss Ádám humorista poénjain, a fiatalabb korosztályok számára pedig Halász Judit műsora tartogat mosolygós perceket augusztusban – folytatta Torma Andrea. – A koncertek sorában a vízi színpadon fellép Charlie, Kovács Kati, Kamarás Iván, míg a zenekarok között köszönthetjük a Kárpátiát, a Tankcsapdát, a Margaret Island együttest, a Cimbaliband és a Talamba tagjait. Idén is megtartjuk a „Jól Soul Bánk” rendezvényét. Ezen Sárik Péter Triója kiegészül Falusi Mariann szereplésével, míg a Swing á la Django Radics Gigivel együtt lép fel nálunk. 

Természetesen nem maradhatnak el a színházi előadások, illetve a filmkedvelők részére újra lesz tóparti mozi. Az augusztus huszadikai Szent István-napi ünnepség keretében pedig Kodály Zoltán Háry János című közismert daljátékát adja elő a Teátrum Társulat a Dunakeszi Szimfonikus Zenekar közreműködésével. A járványhelyzet miatt korábban csökkentett kínálattal jelentkező, többezres tömeget vonzó Bánki Tó Fesztivált ezúttal teljes értékűen tartják meg július 13-tól 16-ig, benne színvonalas zenei, színházi, képzőművészeti és civil kulturális kelléktárral. Ugyancsak júliusban, a hónap utolsó hétvégéjén lesz a nagy hagyományokra visszatekintő Szlovák Nemzetiségi Találkozó és Nemzetközi Folklór Fesztivál. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában