támogatás

2020.10.27. 15:00

Másfél milliárd forint támogatást kapott Pásztó a strand fejlesztésére

Többek között termálvizes medence, gyermekeknek élménymedence, szaunák, jacuzzi, sókamra is megépül majd a támogatásból.

Nagy Orsolya

Forrás: NMH

Fotó: L. B.

A város polgármestere, Farkas Attila elmondta: az első ütemben 200 millió forintot nyertek el, ezúttal azonban egy olyan beruházás valósulhat meg, amely során egyebek mellett termálvizes medence, gyermekeknek élménymedence, szaunák, jacuzzi, sókamra is lesz majd, de további különböző szolgáltató egységeket alakítanak ki a tervek szerint mintegy két éven belül. Ezenkívül bővítik a sportolási lehetőségeket, de fedett épületet is létrehoznak.

Becsó Zsolt, országgyűlési képviselő kiemelte Nógrád megye turisztikai értékeit és az azokhoz kapcsolódó fejlesztéseket. Mint mondta, Pásztó egyedülálló város, amely számos turisztikai kinccsel rendelkezik. A beruházás új dimenziókba helyezi a térség turizmusát és egész évben tudnak szolgáltatásokat nyújtani majd a vendégek számára, valamint színesíteni fogja a turisztikai kínálatot is.

Könnyid László, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgató helyettese úgy fogalmazott, hogy Pásztó kiváló adottságokkal rendelkezik, de a turizmust még fejleszteni kell, amely által az életminőség is javulhat, és hozzájárulhat a belföldi idegenforgalom növekedéshez is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában