Névválasztás

2022.04.29. 17:50

Véget ért a voksolás: „anyakönyveztették” a szügyi gólyákat

A polgármester a lakossággal szavaztatta meg az iskola kéményén fészkelő gólyapár nevét. A névválasztásban több mint ötvenen vettek részt.

Nool

Forrás: Szügyi gólyakamera

Mint arról korábban portálunk is beszámolt március végén érkezett meg az első gólya az általános iskola tetején elhelyezett fészekbe, amiben jó darabig csak egyedül üldögélt. Alig húsz magányosan töltött nap után visszatért a párja is, azóta együtt rendezgetik a fészküket. 

A nagy névszerűségnek örvendő madarak nevére közel két héten át lehetett szavazni, melyben a polgármester, Frenyó Gábor a lakosság segítségét kérte. A szavazás lezárult. A hím gólya a Simon, míg a tojó a Stefi nevet kapta – számolt be az eredményekről péntek délután a település első embere. 

– Nagy örömömre szolgál, hogy bemutathatom a szügyi gólyáinkat, Simont és Stefit. Összesen 56 szavazóból 35-en voksoltak a nevükre – közölte a település hivatalos közösségi oldalán Frenyó Gábor, aki mindenkinek megköszönte a szavazatokat. 

A gólyapár élete továbbra is követhető a település webkameráján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában