Zöld csiga

2022.04.19. 17:29

Közel egymilliárd forintból újulnak meg a zöldterületek Balassagyarmaton

A város önkormányzata közel egymilliárd forintot nyert el korábban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban a Zöld csiga – Balassagyarmat zöldterületeinek megújítása című projektjére.

L. J.

Csach Gábor, Balassagyarmat polgármestere

Forrás: NMH

A pályázat célja a településkép javítása, illetve üzlethelyiségek felújításával szeretnének minél inkább család- és klímabarát településsé válni, a város népességmegtartó erejét növelni, valamint a lakosság egészségi állapotát javítani. Közvetlen cél a város jelentős zöldfelületeinek felújítása, aktív rekreációs területek kialakítása, önkormányzati tulajdonú üzlet- és szolgáltató helyiségek felújítása. 

– A napokban megérkezett az Irányító Hatóság jóváhagyó tanúsítványa is, amely alapján a képviselő-testület döntött a Zöld Csiga beruházásunk közbeszerzési eljárásában – mondta el portálunknak Csach Gábor. A város polgármestere hozzátette: – A projekt keretében megújulnak az Ipolyparti területek a buszpályaudvartól a Penny-áruházig, illetve új sétány létesül a vasútállomástól a strandig. Emellett közpark és tórehabilitációra kerül sor a Madách ligettől északra lévő Ipoly-holtágnál. Továbbá közparkká és Nógrád megye legnagyobb extrém sportpályájává alakulhat az Új templom mögötti három hektáros terület. Ezenkívül megújul még a Palóc liget, a Gregori park és a Hősök tere is, valamint új aszfaltborítást kap a Ligeti sétány és a Vak Bottyán utca vége. A Gregori parkot kibővítjük és új közparkot hozunk létre Palóc Muzsika parkja névvel. Itt kap majd helyet Pál István szobra, amelyet Raffay Dávid szobrászművész készített. 

A beruházás során mintegy 24 hektárnyi zöldfelület újulhat meg a városban. A munkálatok várhatóan még a nyári időszak kezdete előtt elindulhatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában