Közlekedés

2022.04.09. 14:58

Hetvenötmillió forintból teszik modernebbé a salgótarjáni útszakaszt

Várhatóan április közepén kezdődik el a több mint 75 millió forintból megvalósuló útfelújítás a megyeszékhelyen.

G. K.

Mintegy 300 méteres szakaszon dolgoznak majd 

Forrás: NMH | Fotó: Hüvösi Csaba

Ez a Budapesti út SPAR üzlet melletti szakaszát és a Hősök út Salgófer Kft. melletti szakaszát érinti, teljes hossza 298 méter – tudtuk meg a város honlapján közzétett információkból. 

Mint írták: az építési munkaterületet már átadták a közbeszerzési eljárás nyertesének. A tevékenységek előreláthatólag szeptember elejéig tartanak majd. A Belterületi utak, járdák, hidak felújítása című pályázaton nyert állami támogatásból és önkormányzati forrásból megvalósuló felújítás kivitelezési költsége több mint 75 millió forint. 

Ennek köszönhetően az útra és a járdára új aszfaltburkolatot húznak, továbbá a kiemelt és a kerti szegélyeket is átépítik. Az buszmegállóöblök szintén új bazaltbeton burkolatot kapnak, valamint teljesen felújítják a csapadékvíz-elvezető rendszert is. A munkavégzés forgalomkorlátozással jár majd, illetve az öblök átépítésének idejére ideiglenes buszmegállókat jelölnek ki. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában