„Drámai percek”

2022.04.29. 15:29

Drámapedagógia segítheti a salgótarjáni fiatalok problémáinak megoldását (fotók)

Különleges programsorozat indult útjára pénteken a salgótarjáni Petőfi Sándor Tagiskolában. A Salgótarjáni Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft. (REMEK) a tizenéveseket foglalkoztató kérdések, az őket érintő problémák ki- és átbeszéléséhez, a megoldások kereséséhez innovatív módszert kínál a drámapedagógia eszközeivel.

Gerhát Karina

A fiatalok a Rómeó és Júlia című tragédiát tekintették meg, újragondolt verzióban

Forrás: NMH/Hegedűs Márk

Fotó: Hegedus Mark

– A fiataloknak is szeretnénk új információkat, programokat nyújtani, ezért a drámapedagógia segítségével a problémamegoldás egy bizonyos módját rendkívüli osztályfőnöki óra keretében visszük el hozzájuk. Felkértük a Zenthe Ferenc Színház csapatát, hogy működjenek együtt velünk – mondta Balogh Katalin, a REMEK ügyvezető igazgatója. 

Hozzátette: így született meg a tantermi előadás ötlete. Pénteken a salgótarjáni Petőfi Sándor Tagiskola diákjai a Rómeó és Júlia című tragédiát tekintették meg újragondolt formában, majd egy beszélgetés keretében mesélhettek arról, milyen érzéseket ébresztett bennük a darab. Ennek köszönhetően az esetleges problémáikra is megoldást kaphattak. 

Az előadást több intézményben is megtekinthetik majd a tanulók: jövő héten például a Salgótarjáni Általános Iskola és Kollégium Székhelyintézményébe (régi nevén a Gagarinba), a Kodály Zoltán Tagiskolába, valamint a Salgótarjáni Bolyai János Gimnáziumba is ellátogatnak a színészekkel közösen a REMEK munkatársai. Jövőre vonatkozó céljuk pedig, hogy további iskolákba is eljussanak, így még több gyermeknek nyíljon lehetősége elsajátítani a problémamegoldás ezen módját. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában