Sokadalom

2022.04.16. 20:42

Adományt is gyűjtöttek a somoskői húsvéti mulatságon (fotók)

Szombaton délelőtt nyitotta meg a kapuit a vendégek előtt a Somoskői Húsvéti Sokadalom és Piknik a kirándulóközpontban.

Fodor Orsolya

A változékony időjárás ellenére is sok volt az érdeklődő

Forrás: NMH | Fotó: Hegedűs Márk

A vásáron a horgolt dísztárgyaktól kezdve az ínycsiklandó finomságokon át az ásványi ékszerekig számos termék várta az érdeklődőket a helyi termelőknek köszönhetően. A gyerekek pedig még nyuszit is simogathattak a Mancs Menedék Állatvédő Egyesület jóvoltából.

A programok számos kikapcsolódási lehetőséget biztosítottak a szép számmal megjelent vendégseregnek. Az érdeklődők 10 órától egy túrán vehettek részt Prakfalvi Péter, a Novohrad-Nógrád Geopark főgeológusa vezetésével, amelynek keretében megemlékeztek a két nagy bányavállalkozóról, Hofbauer Jakabról és Krepuska Gézáról. 

Emellett a BEB népzenei formáció muzsikával kedveskedett a kicsiknek és a nagyoknak egyaránt. A családi szórakozást közös alkotással, tojáskereséssel és nyomkövető játékkal tették izgalmassá. A segítő szándékú vendégeknek lehetőségük volt adakozni a Mancs Menedék Állatvédő Egyesületnek. A kirándulóközpontban elfogyasztott ebéd mellé pedig egy ingyenes belépő járt a vadasparkba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában