Eredmények

2022.03.26. 13:31

Véget ért a gépi forgácsoló verseny, salgótarjáni diák is a dobogóra állhatott

Kihirdették a második Gedeon János Emlékkupa eredményét, a házigazda Nógrád Megyei Szakképzési Centrum Stromfeld Aurél Technikum versenyzője is a dobogóra léphetett.

Veres Edina

A meghívásos, országos és határ menti gépi forgácsoló versenyen nyolc város – Balassagyarmat, Fülek, Győr, Kassa, Paks, Salgótarján, Vác és Zalaegerszeg – gépész képzéssel foglalkozó szakképző iskolája két-két diákkal képviselte magát. 

A diákoknak a verseny ideje alatt egyebek mellett kézi és gépi forgácsolással kellett kialakítaniuk egy összetett, mozgó szerkezet tengelyét. Emellett műszaki rajzot is kellett készíteniük ceruza, vonalzó és körző segítségével, illetve a műszaki mérések terén is bizonyítaniuk kellett rátermettségüket.

A fent felsorolt feladatokat a legeredményesebben Leták Zsolt, a paksi Energetikai Szakgimnázium és Kollégium tanulója teljesítette. A képzeletbeli dobogó második fokára a házigazda intézmény diákja, Antal Gergő léphetett fel, míg Muzsi Márton László, a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum Ganz Ábrahám Technikum növendéke érte el. A 41. Stromfeld napok keretében zajló díjkiosztó ünnepségen a győztesek teljesítményükért értékes díjakat vehettek át, de a többi versenyző sem távozott üres kézzel a salgótarjáni technikumból.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában