Diákok programja

2022.03.22. 20:45

Stromfeld napokat tartanak a héten a salgótarjáni iskolában

Immár 41. alkalommal szervezi meg a Nógrád Megyei Szakképzési Centrum Stromfeld Aurél Technikuma a Stromfeld napokat Salgótarjánban.

Veres Edina

A korábbi években is nagy népszerűség övezte a Stromfeld napokat

Forrás: Hüvösi Csaba/NMH Archívum

A négynapos programsorozat szerdán indul Ispán Tibor „GT-s” öregdiák képzőművészeti kiállításának megnyitójával. Másnap az iskola műhelyében izzik fel a hangulat

 

Máté Gábor, az intézmény szakmai igazgatóhelyettese és műhelyfőnöke elmondta: a Gedeon János Forgácsolóversenyre a Stromfeldéhoz hasonló profilú, hazai és határon túli iskolákat hívtak meg, amelyek két-két tanulóval képviselhetik magukat a megmérettetésen. A házigazda intézmény színeiben Antal Gergő és Oláh Brendon Jenő állnak majd a gépek mellé, hogy az egyéni verseny során elkészítsenek egy-egy összetett, működő szerkezetet

 

A Stromfeld napok keretében további programok is várnak a diákokra: csütörtökön például több tantárgyból mérhetik össze tudásukat, részt vehetnek telekommunikációs bemutatón, illetve látványos természettudományi kísérleteket is megtekinthetnek. Pénteken cégekkel kapcsolatban szerezhetnek információt a fiatalok, és fény derül a forgácsolóverseny eredményére is. A programsorozatot szombaton diáknap zárja.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában