Kisállatbörze

2022.03.20. 19:08

Különleges szárnyasoké volt a főszerep a salgótarjáni kisállatvásáron (galéria)

Az idén első alkalommal rendezte meg a salgótarjáni vásárcsarnok igazgatósága az Állati Jó Vasárnap névre keresztelt programot.

K. K.

Rengeteg érdeklődőt vonzott az idei első bolhapiaccal egybekötött kisállatbörze

Forrás: Nool / K. K.

A hét utolsó napján mintegy háromszázan látogattak ki a vásárcsarnok udvarára, ahol az érdeklődők házi-, haszon-, hobbi- és díszállatokat is megtekinthettek. A korábbi hagyományok szerint a szervezők a régiségek szerelmeseinek bolhapiaccal, a legkisebbeknek pedig ingyenes lovagoltatással kedveskedtek.

Ahogy vásározók, úgy árusok is akadtak szép számmal, volt, aki eladásra kínálta, míg más csak mutatóba hozta házi kedvencét. A tyúkok, kacsák, ludak és pulykák mellett, nyulak, kecskék és különféle díszmadarak találhattak gazdára.

Több, a megyéből érkező tenyésztő különleges példányokkal érkezett. Egyikük, aki színpompás tollazatú aranyfácánokat kínált eladásra, elárulta: a díszmadarak tartása nem sokban különbözik a házi baromfiktól, az udvaron jól elvannak, és a különféle magvak mellett a gyümölcsöket, zöldségeket is megeszik. A tarka kavalkádban nagy érdeklődés övezte a manapság ritkaságszámba menő magyar fodros galambokat és a házi nyúlfajtákat is.

A következő kisállatbörzét a tervek szerint április 24-én tartják.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában