Krimi

2024.05.23. 23:51

150 méter hosszú életveszélyes kerítést épített egy magyar férfi

A törmelékekből összetákolt kerítés több mint másfél méter magas volt.

MW

Forrás: Shutterstock

Fotó: Paul Briden

Vádat emeltek egy hódmezővásárhelyi férfival szemben, aki gumiabroncsokból épített kerítést a tanyájához, az odavezető bekötőutat pedig építési törmelékkel töltötte fel - tájékoztatta a Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség szóvivője csütörtökön az MTI-t.

Szanka Ferenc közölte, a férfit a hulladékgazdálkodás rendje megsértésének minősített esetével vádolják.

A férfi a Hódmezővásárhely környéki tanyájához vezető bekötőutat - a vádirat szerint - építési törmelékkel töltötte fel mintegy 150 méter hosszan. A betont, cserepet, téglát és palát 3-5 méter szélességben és váltakozó vastagságban helyezte el. A földre lerakott, elásott törmeléket le is döngölte.

A tanya köré használt autógumikból épített kerítést 1,5-1,7 méter magasságban csaknem 150 méter hosszan. 

A kerítésépítéshez használt gumin kívül jelentős mennyiségben tárolt abroncsokat az udvaron.

A férfi által elhelyezett építési törmelék "az emberi egészség és a föld veszélyeztetésére alkalmas", a hulladék teljes mennyisége - a gumiabroncsokkal együtt - mintegy 335 köbméter volt, ami meghaladja a különösen jelentős mennyiség alsó határát. A vádlott nem rendelkezett hulladékgazdálkodási tevékenység végzéséhez szükséges engedéllyel - tudatta a főügyészség szóvivője.

Borítókép: illusztráció

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában