Felújítások

2022.03.09. 18:10

Komfortos körülményeket teremtenek Nemti óvodásainak

A Magyar Falu Program több mint 20 millió forintos támogatásával újult meg Nemtiben a Gesztenyefa Óvoda tetőszerkezete, emellett további 31 millió forintos támogatásból további fejlesztésekre készülnek.

Gulyás Edina

Az átadásra a napokban került sor

Forrás: Becsó Zsolt Facebook-oldala

Fotó: Picasa

A beruházást a minap adta át Becsó Zsolt országgyűlési képviselő és Széll Istvánné polgármester.  Nagy szükség volt erre a fejlesztésre, hiszen jelenleg zajlik a több mint 110 éves intézmény energetikai felújítása, amelynek során napelemeket szerelnek fel a tetőre – hangsúlyozta hírportálunk érdeklődésére Széll Istvánné. 

 

A községvezető hozzátette: ezen túl az épület külső szigetelése és a nyílászárók cseréje is megvalósul, továbbá mozgáskorlátozott rámpát is kialakítanak a szakemberek. Minderre több mint 31 millió forintot fordíthat az önkormányzat, szintén pályázati támogatásból. 

A faluvezető arra is kitért: az önkormányzat számára fontos az óvoda megtartása, mivel iskola már nem működik a településen. A legkisebbeket fogadó intézményt az elmúlt években belülről már felújították, azonban a jelenleg zajló beruházás befejezését követően már kívül-belül megújult, korszerű épületben tölthetik napjukat a gyermekek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában