Menekültek

2022.03.25. 19:52

Folyamatosan gyűlnek az adományok a nógrádi városokban

A balassagyarmati és a salgótarjáni logisztikai adománygyűjtő pontokra is folyamatosan érkeznek a különböző lakossági felajánlások az ukrajnai menekültek részére.

G.K.

Forrás: MTI

A készletek áttekintését követően a Nógrád Megyei Kormányhivatal mellett működő Nógrád Megyei Védelmi Bizottság a Magyar Vöröskereszt Nógrád Megyei Szervezetével együttműködésben új típusú adományok felajánlását is kéri a segíteni szándékozó lakosságtól.

Akik felajánlással szeretnének és tudnak segíteni, az elkövetkezendő napokban elsősorban – megfelelő állapotú – ágyneművel, paplannal, párnával, mosóporral és gyermekápolási szerekkel (főleg nedves törlőkendővel és pelenkával) keressék fel a gyűjtőpontokat. Ruhaneműből eddig bőséges készlet halmozódott fel, így ezt jelenleg nem fogadnak a megyei logisztikai gyűjtőpontok – közleményben tájékoztatta portálunkat a Nógrád Megyei Kormányhivatal.

Mint már korábban beszámoltunk róla: Balassagyarmaton, a Mikszáth Kálmán Művelődési Központ adománypontjával működik együtt a megyei védelmi bizottság és a vöröskereszt. Salgótarjánban pedig a központi logisztikai ponton – Rákóczi út 27. szám alatt – keddenként és csütörtökönként 10 és 14 óra között, valamint a vöröskereszt központjában – Bartók Béla út 10. szám alatt – munkanapokon 8-tól 14 óráig fogadják a lakossági felajánlásokat.

A Nógrád Megyei Kormányhivatal a humán segítségnyújtásban, az önkéntesek regisztrálásában és az irányításában is közreműködik. Kérik, hogy aki ilyen formában szeretne és tud is segítséget nyújtani, azt a +36-32-620-765-ös telefonszámon jelezze!

Korábban a megyei védelmi bizottság elnökeként Szabó Sándor kormánymegbízott kiemelte: érezhető az összefogás, milyen sokan szeretnének segíteni az otthonukat elhagyni kényszerülő, bajba jutott embereken.

– Amennyiben a sok helyről érkező segítő szándékot jól hangoljuk össze, még többet, még eredményesebben tehetünk a háború elől menekülőkért – tette hozzá Szabó Sándor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában