Közlekedés

2022.03.29. 20:05

A munkába járást is segíti a Bátonyterenye és Pásztó között épülő kerékpárút

Ünnepélyes keretek között helyezték el kedden a Zagyva völgyi kerékpárút alapkövét is, amely Bátonyterenye és Pásztó között épül meg.

Gulyás Edina

– A kormány soha nem látott összegeket fordított az elmúlt években az utak fejlesztésére, legyen szó közúti, vasúti, vagy kerékpáros közlekedésről – hangsúlyozta Schanda Tamás, hozzátéve: – Hazánkban 2010 óta 1850 kilométernyi kerékpárút épült, idén már 120 kilométernyi készült el. 

A bicikliutakat honfitársaink egyre többet használják, munkába járáshoz és szórakozási, sportolási céllal egyaránt. Skuczi Nándor a megyei közgyűlés elnöke kifejtette: a beruházásra Bátonyterenye, Mátraverebély, Tar és Pásztó önkormányzata konzorciumi partnerként nyert pályázati támogatást. 

Annak megvalósulása a térség fejlődését is maga után vonja. Becsó Zsolt arról beszélt: ugyan a kerékpárút a munkába járást hivatott segíteni, azonban hazánk és abban megyénk csodálatos tájait egyre többen fedezik fel két keréken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában