Szépségverseny

2022.02.23. 17:20

Tanácsok, érdekességek a külsőről a Tündérszépeknek és mindenkinek

Mindig fontos az első benyomás, hogy jól nézzünk ki, ha valamilyen fontos eseményre megyünk. Bánsági Elza, krízistanácsadó szakpszichológus ad néhány tanácsot a leendő Tündérszépeknek, hogy miért is fontos, hogy törődjenek a megjelenésükkel, de mindezt önazonosan.

Nool

Kivel ne fordult volna már elő, hogy meglátott egy idegent és a megjelenése alapján alkotott róla véleményt. Az első benyomás mindig nagyon fontos, de tudnunk kell, hogyan bánjunk a testünkkel, hogy mi az ami jól áll, vagy mi az a ruha, amit jobb ha inkább a boltban hagyunk.

– Énünk, személyiségünk számos részből tevődik össze – mondta el a Baon.hu kérdésére Bánsági Elza, krízistanácsadó szakpszichológus. 

Külsőnk, megjelenésünk, mint énünk egy része fontos tényező. Annál is inkább, mert mindig a vizuális információ az első, a leggyorsabb, s ez alapján alakítjuk ki az első benyomásunkat a másik ember kapcsán. 

A külsőnk tehát fontos információhordozó, kommunikációs felület, céljaink elérésének eszköze vagy éppen gátja is lehet – magyarázta a Bács-Kiskun megyei szakember. 

Törődjünk testünkkel, megjelenésünkkel, de mindezt önazonosan

– Vegyünk például egy állásinterjút. A jelöltek a folyosón várakoznak. A HR-es szakember kilép, végignéz a jelölteken, s tudat alatt pár másodperc alatt eldöntötte, hogy kit fog felvenni, pusztán vizuális alapon, az első benyomás mentén. Ez a döntés persze változhat, de viszonylag nehezen, illetve mondhatjuk, hogy sokkal nehezebben, mint ahogy létrejött.

A szakember ezért fontosnak tartja kiemelni, hogy törődjünk testünkkel, megjelenésünkkel, de mindezt önazonosan tegyük. Szerencsés, ha rendelkezünk egyfajta önismerettel testi adottságainkról, lehetőségeinkről. Hiszen jó, ha tudjuk, mik az előnyös tulajdonságaink, milyen fazon, szín áll jól, miben érezzük magunkat magabiztosnak.

A szakember szerint, a külsőnk fontos információhordozó, kommunikációs felület, céljaink elérésének eszköze vagy éppen gátja is lehetForrás: Shutterstock

Bánsági Elza szerint, az alapos önismeret, az önmagunkkal való törődés teszi lehetővé, hogy a magunk módján, önazonosan legyünk szépek, s ne más nőkhöz, vagy esetleg társadalom által megkonstruált elvárásokhoz próbáljunk a végletekig igazodni.

Bánsági ElzaForrás: Beküldött fotó

– Az önazonosság mellett az arányosság a másik kulcsszó – mondta el a szakember. 

– Ha egyes énrészeink – jelen esetben például a külső megjelenés – túl sok figyelmet kap, a többi énrészünk energiahiányossá, sorvadtá válhat.

Bánsági Elza azt tanácsolja, hogy az egészséges működés felé visz, ha minél több szerepünket, énrészünket tudjuk harmonikusan működtetni. Javasolja, hogy foglalkozzunk a külsőnkkel, de ne csak ez legyen a fókuszban, még akkor sem, ha alapvetően a munkánk a divattal, a testépítéssel vagy valamilyen szépségápolással fonódik össze, ehelyett inkább töltsünk időt a családunkkal, tartsuk a kapcsolatot barátainkkal, emellett fordítsunk kellő mennyiségű energiát a munkára és a hobbinkat se hanyagoljuk el – tanácsolja. 

– Minél több szerepet tudunk önazonosan, arányosan megélni, annál boldogabbak leszünk 

– tette hozzá.

Jelentkezz a Tündérszépekre!

A Tündérszépek országos szépségverseny 2022-es nevezési időszaka már javában dübörög, a fotózások már folyamatosak, a helyek pedig egyre telnek, így nem érdemes sokáig hezitálni. Jelentkezz még ma, képviseld Te Nógrád megyét!

És hogy kiből lehet az ország Tündérszépe?

Erről Kárpáti Rebeka, a Tündérszépek háziasszonya - aki mentorként segíti majd a jelentkezőket -, és Molnár Irina, a Mediaworks Hungary Zrt. lapigazgatója beszéltek a TV2 Mokka című műsorában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában