Tündérszépek

2022.02.13. 19:50

Hajmeresztő ötleteket bevetve választanak ékszert Tündérszép kedveseiknek a nógrádi férfiak

Február 14. Valentin-nap, azaz a szerelemesek ünnepe. Ilyenkor többen is eljegyzési gyűrűvel lepik meg kedvesüket, így megkérdeztünk egy ékszerekkel foglalkozó testvérpárt, hogy kihez milyen gyűrű illik, mik a trendek, emellett néhány titkot is megtudtunk a férfiak gyűrűvásárlási szokásairól.

Angyal Eszter

Dr. Katona Balázs szerint csak a képzelet szab határt az elképzeléseknek, ha ékszerről van szó

Forrás: Hüvösi Csaba

Fotó: Hüvösi Csaba

Közeleg a Valentin-nap, más néven Bálint-nap, aminek aprópóján sok szerelmes férfi dönt úgy, hogy megkéri kedvese kezét. Mindemellett tart a Tündérszépek című országos szépségversenyünk nevezési időszaka is, szerkesztőségünk pedig szereti időről időre valamilyen hasznos tanáccsal ellátni a jelentkező hölgyeket, hogy még elvarázsolóbbak lehessenek a kamerák előtt. Mindehhez jól jöhet egy-egy jól megválasztott ékszer, ami igazán jól tud mutatni a fotókon – gondoljunk csak az ékszermodellekre –, de a nők életében talán legkülönlegesebbnek mondható jegygyűrű is feldobja az összhatást. 

Fókuszban a romantikaNincs szebb, mint egy elégedett és boldog nő, a szerelem pedig bátran kijelenthető, hogy méginkább megszépíti a nőket.

Hétfőn Valentin-nap, így utánajártunk, hogy ki milyen gyűrűt szeret, milyen lehetőségekből lehet választani és mik az aktuális trendek.

Az ékszereladásban kiemelt időszaknak számít a szerelmesek ünnepe, hisz ilyenkor mindig az átlagostól többen keresik az eljegyzési gyűrűket, emellett a szívecskés medálok, fülbevalók is népszerűek. 

Sokan döntenek úgy, hogy február 14-én kérik meg választottjuk kezét, ezért mindenképpen egy szép kísérőgyűrűt szeretnének vásárolni. Vannak, akik szeretik a különlegesebb, díszesebb darabokat, ugyanakkor olyanok is szép számban akadnak, akik kifejezetten a letisztult ékszereket kedvelik és keresik 

– Sokan konkrét elhatározással érkeznek üzletünkbe, de ez a legtöbb esetben gyorsan borul, miután megnézik a választékunkat – mesélte hírportálunknak Katona Dániel és testvére, dr. Katona Balázs, az egyik salgótarjáni óra- és ékszergaléria tulajdonosai. Praktikum vagy látvány?Általában a hölgyek ragaszkodnak az ajándékba kapott gyűrűjükhöz és szerencsés esetben akár egy életen át viselhetik azt. A témában jártas szakemberek épp ezért elsősorban az egy köves gyűrűket szokták javasolni, hiszen ezek bővíthetőek a legkönnyebben. Erre szükség lehet az évek előrehaladtával, ezért érdemes tehát erre is gondolni. A sok köves gyűrűk kialakításuk miatt nehezen, vagy egyáltalán nem bővíthetőek.

– Sokan nem ismerik kedvesük ujjméretét, nekik általában méretre igazítható gyűrűket javaslunk. Vannak, akik a fehér aranyból készült gyűrűkhöz ragaszkodnak, sokan viszont kifejezetten a hagyományos sárga aranyból készültet keresik. Eljegyzési gyűrű terén tényleg csak a fantázia szab határt az elképzeléseknek: léteznek cirkónia köves, gyémánt köves, de zafírral, smaragddal és rubinnal díszített ékszerek is. Természetesen vannak olyanok is, akik nem szeretik az arany ékszereket, ők általában ezüstöt választanak – tette hozzá a testvérpár.

– A férfiak általában az utolsó pillanatra hagyják a gyűrű megvásárlását. Miután megkérdezzük, hogy mikorra tervezik a lánykérést, általában azt a választ kapjuk, hogy aznap, vagy maximum, hogy holnap – fejtette ki Katona Dániel.De vajon hogy dől el, hogy melyik gyűrű legyen a befutó?A választás sosem egyszerű, épp ezért nagyon gyakran segítséggel érkeznek a férfiak az ékszerüzletbe. 

– Vannak, akik párjuk legjobb barátnőjét vagy saját édesanyjukat hozzák magukkal, de akadnak olyanok is, akik leendő anyósukat kérik meg, hogy segítsen nekik kiválasztani a legtökéletesebb gyűrűt – vette át a szót dr. Katona Balázs, aki azt is elmondta, hogy sokan hajmeresztő praktikákat találnak arra, hogy megfelelő méretű gyűrűt tudjanak vásárolni választottjuknak.

Kreatív módon oldják meg a méretvételt a férfiak

Fotó: Hüvösi Csaba

Legtöbben párjuk régebbi gyűrűjét „csenik el” a méretvétel érdekében, de egész vicces sztorikba is belefutunk – mesélte a belvárosi ékszerbolt tulajdonosa, Katona Dániel

Sokan alvás közben próbálnak méretet venni párjuk ujjáról, méghozzá úgy, hogy cérnával lemérik, majd megérkeznek hozzánk az elkötött cérnával. Előfordult olyan is, hogy üdítős üveg kupakjával jött hozzánk valaki, és volt, aki tolómérővel mérte le a párja gyűrűsujjának a szélességét, az emberi fantázia tehát határtalan – folytatta.Olaszország diktálja az ékszerdivatotA két szakember arra is kitért, hogy országos viszonylatban is megoszlanak a gyűrűk iránti igények. Budapest és a vidéki városok között is van eltérés a keresletben. Míg a fővárosban a fehérarany dominál, a vidéki városokban még mindig a sárga arany a népszerűbb. Az viszont vitathatatlan tény, hogy az ékszerdivatot egyértelműen az olaszok diktálják. A trendek időszakonként változnak, az ékszerbolt tulajdonosai pedig rendszeresen nyomonkövetik ezeket. Mutasd meg szépséged a Tündérszépek versenyén!Ebben az évben ismét meghirdettük a korábbi években is nagy sikernek örvendő Tündérszépek országos szépségversenyt, amelyre ezúttal is 18–29 év közötti hölgyek jelentkezését várjuk. A jelentkezési időszak március 22-ig tart, viszont nem árt minél előbb leadni a jelentkezéseket, hogy még véletlenül se maradjon le senki erről a hatalmas lehetőségről. 

A jelentkezési lapok sorra érkeznek szerkesztőségünk elérhetőségeire, az előzsűrizés is folyamatos, sőt már az ingyenes portfólió-fotózások is megkezdődtek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában