Elkelt

2022.01.25. 07:05

Meglepő fordulat: gazdára talált a Karancs Szálló!

Fordulatos véget ért a bírósági árverés, a jelek szerint új gazdára talált a Karancs Szálló. Hetekig nem érkezett egyetlen ajánlat sem Salgótarján ikonikus épületére, az utolsó órákban azonban repkedtek a százmilliós licitek. Egyelőre nem tudni, hogy ki az új tulajdonos, hiszen csak az árverési álneve ismert.

Nool

Forrás: NMH

Mint arról az elmúlt héten beszámoltunk, a nógrádi megyeszékhely szebb napokat is megélt szállodaépületét a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar (MBVK) internetes felületén kínálták eladásra. November 25-én kezdődött és január 24-én zárult az árverés, ami az utolsó napon rendkívüli fordulatokat hozott. Hétfőn összesen huszonnégy licit érkezett; az első, 106 millió forint összegű még délelőtt 11-kor, az utolsó, 155 millió forintos győztes ajánlat pedig 18:23-kor.

Az álnevek alapján két vevőjelölt versengett a Karancs Szállóért. A licitek a hirdetményben közzétett 2 millió 120 ezer forintos lépcsővel növekedtek. Az ingatlan leírásában az állt, hogy a 3224 négyzetméter alapterületű, 84 szobás szállodaépületben irodák, társalgók és egyéb helyiségek is vannak. Arra is kitértek, hogy az épület rossz állapotban van, teljes felújításra szorul. A kikiáltási ára mindezek ellenére 212 millió forint volt, a meghirdetett minimum ár pedig ennek fele, vagyis az első licit összege.

Forrás: MBVK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában