Csach Gábor: teljes zárlatot rendeltek el a balassagyarmati idősek otthonában

Csach Gábor, Balassagyarmat polgármestere közösségi oldalán jelentette be, hogy a városban 52 koronavírus-fertőzöttet és 127 kontaktszemélyt azonosítottak.

Nool

Forrás: NMH | L. B.

Mint arról a polgármester beszámolt, az utóbbiak közül több általános- és középiskolás osztály, valamint óvodai csoport is érintett. A Szent Erzsébet Idősotthonban is újra megjelent a vírus. Három bentlakó és három dolgozó lett fertőzött, így csütörtöktől újra teljes zárlatot rendeltek el az intézményben - közölte a város első embere, aki a bentlakók és a hozzátartozók türelmét kéri. 

Az új fertőzésszám múlt heti városi berobbanása szerencsére elcsitult, ugyan tovább emelkedik. Az új fertőzések napi átlaga 7,4, ami százezer főre vetítve 51 főt jelent. Ez ugyan valamivel magasabb a megyei átlagnál, de alacsonyabb az országosnál. Nógrád megye továbbra is „csak” a 11. legfertőzöttebb megye az új eseteket tekintve. 

A polgármester azt is közölte, hogy az új fertőzések harmadáért már az omikron mutáció felel, amely egyrészt enyhébb tünetekkel jár, másrészt nagyon agresszíven terjed. Ami azt jelenti, hogy a kórházak jelentős terhelése akkor várható, ha a fertőzésszám négyszeresére emelkedik a korábbi hullámok csúcsidőszakának. 

Csach Gábor arra kéri a város lakóit éljenek az oltási lehetőséggel, ügyeljenek a távolságtartásra, maszkviselésre, a tumultusok elkerülésére és azonnal hívják a háziorvost, ha panaszaink vannak!A dr. Kenessey Albert Kórház oltópontján továbbra is aktív munka folyik: túl vannak az 52 ezer beadott vakcinán. Népszerűek a január végéig tartó regisztráció nélküli oltási akciók is: minden csütörtök-péntek délután 14-18 óra és szombat 10-18 óra között. Hetente 2-3 alkalommal 5-18 évesek oltására is van lehetőség, valamint a háziorvosok is szerveznek akciót. 

A polgármester közleményében óva int mindenkit a hamis védettségi igazolvány, vagy a hamis teszt használatától. Azon túl, hogy ez bűncselekmény, komoly életveszélybe sodorhatja vele magát, családtagjait, munkatársait, vagy akár egy ártatlan bolti vásárlót is - fejtette ki. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában