Több oltási akciónapot szerveznek megyeszerte januárban

Az eddigi oltási akciók sikerére, valamint az omikron-vírusvariáns magyarországi megjelenésére való tekintettel januárban több oltási akció is lesz a kórházi oltópontokon és a járási székhelyek szakrendelőiben.

G. K.

Folyamatosan kérhető a védőoltás

Forrás: Komka Péter | MTI

Ezeken a napokon ismét előzetes időpontfoglalás nélkül, helyszíni regisztrációval lehet majd kérni a vakcinát – derült ki a Nógrád Megyei Kormányhivatal portálunkhoz eljuttatott tájékoztatójából. 

Mint írták: az Országos Oltási Munkacsoport a háziorvosokat is felkéri arra, hogy a rendelési időben végzett oltásokon túl tartsanak oltási akciónapokat. Legalább egy januári péntek délután és szombaton is oltsanak előzetes bejelentkezés nélkül. 

A tervek szerint januárban minden csütörtökön és pénteken 14-től 18 óráig, szombatonként pedig 10 és 18 óra között előzetes időpontfoglalás nélkül, helyszíni regisztrációval lehet felvenni a vakcinát a kórházi oltópontokon és járásközponti szakrendelőkben. Az első ilyen alkalom január 6-a, csütörtök és 8-a, szombat között lesz. 

– Nógrád megyében az oltási akció minden napján működnek majd az oltópontok a balassagyarmati, a pásztói és a salgótarjáni kórházakban, továbbá a szécsényi egészségügyi centrumban – tájékoztatott a Nógrád Megyei Kormányhivatal. 

Hozzátették: ezenfelül a januári oltási akció szombatjain a bátonyterenyei Egészségházban – Molnár Sándor út 1-3. – és a Rétsági Kistérségi Egészségfejlesztési Központban – Laktanya út 5. – is fel lehet venni az első, az elmaradt második vagy akár a megerősítő harmadik oltást is. Az első alkalom január 8-án zajlik. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában