Ingatlanpiac

2021.12.13. 15:38

Két és fél év alatt hatalmasat drágultak a salgótarjáni ingatlanok

A napokban megjelent OTP Lakóingatlan Értéktérkép 2021/2 adatai alapján, a tavalyi azonos időszakkal összevetve, minden megyében növekedett az eladott lakóingatlanok átlagára 2021 első kilenc hónapjában, ugyanakkor egy év alatt jelentősen változott a rangsor.

Nool

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Míg tavaly Somogy, Tolna és Veszprém megyében emelkedtek 15-33 százalék között az eladott lakóingatlanok átlagárai, addig idén Tolna megye szerezte meg az elsőséget 38 százalékos ár növekedéssel. Nógrád megyében 25 százalékos emelkedést könyvelhettek el.

Az eladott ingatlanok országos átlagára a főváros nélkül 331 ezer, míg Budapestet is beleszámítva 468 ezer forint volt négyzetméterenként. 678 ezer forint/négyzetméter árral természetesen továbbra is Budapest vezeti az átlagár ranglistát, míg a 19 megyénk közül Somogy bizonyult a legdrágábbnak; akik itt kerestek lakást, azok átlagosan 457 ezer forint/négyzetméter árral találkozhattak. A tavalyi évhez hasonlóan a legolcsóbb megye Nógrád, 137 ezer forint/négyzetméter átlagárral. A megyeszékhelyek közül ugyanakkor egyedül Salgótarjában emelkedett harminc százalék felett az átlagár (32 százalék).

Továbbra is Salgótarján a legolcsóbb nagyváros, ahol idén több mint harmadával, két és fél év alatt azonban 84 százalékkal emelkedett a lakóingatlanok átlagára, elérve a 165 ezer forintos négyzetméterárat. A nógrádi megyeszékhelynél közel háromszor drágább Debrecen elsősége az árversenyben évek óta megkérdőjelezhetetlen, Győr és Székesfehérvár pedig idén ugyancsak átlépte a 450 ezer forintos szintet – derül ki az OTP Ingatlanpont közleményéből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában