téli örömök

2021.11.13. 20:57

Korcsolyapálya csábítja majd mozgásra a csúszkálás szerelmeseit Salgótarjánban

Az országban 13 település, köztük Salgótarján is kap támogatást műjégpálya építésére vagy bérlésére.

Nool

Forrás: Shutterstock

Fotó: Illusztráció

Lezárult a jelentkezés az Országos Műjégpálya Program pályázatára. A programban műjégpálya vásárlására vagy bérlésére lehetett pályázni 50%-os állami támogatás mellett. A cél, hogy a tél beköszöntével minél több településen nyíljon lehetőség aktív szabadtéri programokra annak érdekében, hogy a hideg idő beálltával is minél többet mozogjanak az emberek. A szakemberek a beérkezett 30 pályázatból 13 helyszínt találtak támogatásra alkalmasnak – olvasható az Aktív Magyarország honlapján.

Nagy érdeklődés fogadta az idei évben első alkalommal meghirdetett Országos Műjégpálya Programot. A felhívásra összesen 30 db pályázati anyag érkezett. A pályázók vállalták, hogy a pálya működtetését legkésőbb december 20-ig megkezdik és legalább 75 napig üzemeltetik. A pályázat további feltételei közé tartozott, hogy a pálya méretének legalább 15 méter szélesnek és 30 méter hosszúnak, minimum 450 négyzetméter alapterületűnek kellett lennie, célterületként frekventált, könnyen megközelíthető helyszínt kellett kiválasztani, valamint a nevelési-oktatási intézmények számára az üzemeltetőnek ingyenes használatot kell biztosítania nevelési-oktatási időben.

A benyújtott pályázatokat szakmai, műszaki és pénzügyi szempontok szerint értékelték szakértők bevonásával, a végső döntést pedig az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos hozta meg. Ez alapján 13 helyszínt találtak támogatásra érdemesnek, amelyből 7 bérlésre, 6 pedig vásárlásra kap összesen 155,8 millió forint értékű támogatást.

A 2021-es Országos Műjégpálya Programnak köszönhetően Csornán, Dabason, Fehérgyarmaton, Gödöllőn, Komáromban, Kozármislenyen, Salgótarjánban, Pilisvörösváron, Pomázon, Szigethalmon, Törökbálinton, Turán és Túrkevén létesül majd új műjégpálya – közölte az Aktív Magyarország.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában