szórakozás

2021.10.12. 14:39

Új programsorozat indult a kicsiknek Nógrádsipeken

A magyar népmese napja alkalmából civil kezdeményezésre új gyermekprogram indult október első hétvégéjén a településen.

L. J.

A kiskakas gyémánt félkrajcárját hallgatták. Hamarosan újabb előadások lesznek

Forrás: Beküldött fotó

A Meseterasz nevet viselő rendezvényre szeretettel vártak minden érdeklődőt, aki kedveli a meséket. A gyermekek szüleikkel, nagyszüleikkel a nemrégiben átadott Szikra Teraszon hallgathatták meg a különböző tanulságos történeteket.

– A program bábelőadással indult, amelynek során a szervezők A kiskakas gyémánt félkrajcárja című népmesét adták elő – mondta Vizi Bernadett helyi lakos. Hozzátette: – Ezt követően kézműves- és ügyességi foglalkozások közül választhattak a kisgyermekek és kísérőik. Ezek összeállításakor a program szervezői arra is figyeltek, hogy minden kreatív tevékenység a mese témakörére épüljön, ugyanakkor számos készség- és képességterület kialakítását elősegítse.

A kiskakas gyémánt félkrajcárját hallgatták. Hamarosan újabb előadások lesznek
Fotó: Beküldött fotó

Vizi Bernadett szerint a rendezvény sikerét mi sem bizonyítja jobban, minthogy a Meseterasz résztvevői saját otthonukban tovább foglalkoztak a mesével, hiszen elolvasták a könyvben, megnézték az erről készült rajzfilmet vagy éppen kidíszítették a kapott mesefüzért. Mint mondta, a sikereken felbuzdulva a programból sorozatot terveznek, és hamarosan jelentkezni fognak a Meseterasz következő előadásával.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában