rákellenes

2021.10.05. 15:10

Salgótarjáni sétával hívták fel a figyelmet a szűrővizsgálatok fontosságára

Vedd kezedbe a sorsod címmel tartottak figyelemfelkeltő sétát és rendezvényt az Emlőrák világnapja alkalmából kedden a megyeszékhelyen.

N. O.

Forrás: NMH

Fotó: L.B.

Az eseményen Feketéné dr. Zeke Ildikó, megyei tisztifőorvos úgy fogalmazott, hogy az utóbbi hónapokban sokak számára a legfontosabb értékké az egészség vált. A fertőzés elkerülése mellett azonban fontos tudni, hogy még mit lehet tenni az egészségért. Ebbe bele tartoznak a szűrővizsgálatok, amelyek a járvány idején is folyamatosan működtek a Szent Lázár Megyei Kórházban is.

Hozzátette: az időben felfedezett emlőrák gyógyítható, ezért azt tanácsolta, hogy ne a félelem legyen, amely meghatározza a döntéseket, hanem a tudatosság.

Rozványi Balázs, a Magyar Rákellenes Liga elnöke a rendezvény fontosságát hangsúlyozta, amely által tudathatják az emberekkel, hogy kezükben van a lehetőség, hogy megmentsék az életüket és időben diagnosztizálni tudják a betegséget.

Kreicsi Mária, a Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezet elnöke kiemelte, hogy ameddig minden órában egy új mellrák diagnózis születik és minden nap hat embert elveszítünk a betegség miatt, addig szükség van erre sétára.

– Éppen ezért hívjuk fel a figyelmet arra, hogy mindenki éljen egészségtudatosan, felelősséggel, hiteles forrásból tájékozódjon és tartson rendszeres önvizsgálatot. A szűrés csak néhány percet, az előrehaladott betegség azonban éveket vesz el az életünkből – közölte Kreicsi Mária, majd rózsaszín lufikra kötözve engedte a szelek szárnyára a nap üzenetét, miszerint: időben lépjünk, hogy tovább éljünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában