bányászhagyományok

2021.10.09. 19:21

Elismerést vehetett át Mátraszele polgármestere

A Bánya-, Energia- és Ipari Dolgozók Szakszervezetétől (BDSZ) vehetett át elismerést a közelmúltban Vincze László polgármester az országos központi bányásznapi ünnepségen. Az eseménynek idén Gyöngyös adott otthont.

V. E.

Vincze László, a község polgármestere Fotó: NMH

Fotó: Hegedűs Márk

– A rendezvényen a rangos szakmai díjak kiosztását követően a színpadra szólítottak két polgármestert Magyarországról, a pilisszentivánit és a mátraszeleit. Egy szépen megmunkált bányászgyűrűt kaptam ajándékul, valamint egy oklevelet, amin az áll: a településen élő bányásznyugdíjasok, közösségek és szervezetek támogatásáért, működésük segítéséért, a bányászemlékek és -hagyományok őrzéséért és ápolásáért. Én mindig is természetesnek éreztem a községünkben akár a bányász-, akár az egyéb közösségek segítését, és nagyon jólesik, hogy ezt valaki különlegesnek és elismerésre méltónak találta – fejtette ki Vin­cze László.

Vincze László, a község polgármestere
Fotó: NMH

A község polgármestere azt is hozzátette: a jövőben is minden tőle telhetőt megtesz a faluban tevékenykedő különböző egyesületek, így például a helyi bányászszakszervezet támogatásáért.

Címkék#bányászat

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában