falfestés

2021.08.07. 11:33

Kreatív tanuló munkái díszítik a balassagyarmati iskola falait

A húszéves Székely Orsolya tehetsége már a nagyoroszi Börzsöny Általános Iskolában megmutatkozott.

L. J.

Székely Orsolya volt iskolájában az egyik rajza mellett

Forrás: Beküldött

Vigyinszki Attila pedagógus rajzóráin és szakkörein több technikát elsajátított, amelyeket később a Nógrád Megyei Szakképzési Centrum Szondi (NMSZC) György Technikum és Szakképző Iskola tanulójaként fejlesztett tovább.

– Sok alkotást készítettem az elmúlt években, többek között nagy méretű mandalákat, falfestéseket, logókat, valamint tetoválástervrajzokat – mondta el portálunknak Székely Orsolya. Hozzátette: – A falfestés iránti szenvedélyem az NMSZC Szondi György Technikum és Szakképző Iskolában vette kezdetét. Az első ilyen jellegű munkám az volt, amikor felkértek, hogy a büféhez tervezzek egy dekorációt. Az egyedi alkotás mindenkinek elnyerte a tetszését, így végül felfesthettem a falra. Tetszett ez az új és érdekes feladat.

A fiatal lány ezután számos falfestést készített az intézményben – Drégely várától egészen a Szondi-logón át az osztályok dekorálásáig –, főként saját ötletei alapján, falfestékkel és színezőkkel.

– Idén befejeztem a tanulmányaimat az iskolában, nagyon hálás vagyok, hogy támogatták a fejlődésemet. Barna Zsolt festő-mázoló-tapétázó oktató mindig segített, ha szükségem volt rá – mondta Székely Orsolya, akinek munkásságát főként az emberek inspirálják. Az elmúlt években több versenyen is megmérettette magát, legutóbb a Palóctáj Méhész és Környezetvédő Egyesület Mézescsupor című rajzpályázatán vett részt, s kimagasló eredményt ért el.

Székely Orsolya volt iskolájában az egyik rajza mellett
Fotó: Beküldött

Mindemellett legalább ennyire szereti, ha tetoválástervrajzokat készíthet. Mint mondta, csodálatos érzés, ha valaki az általa tervezett motívumot viseli a testén. Ezért tervei között szerepel a sokoldalú alkotói munka folytatása, és reméli, hogy műveit minél többen megismerik.

Címkék#falfestés

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában