pro és kontra

2021.08.23. 18:42

Folytatódik a ByeAlex-botrány: a bánki szervezők vállalják a felelősséget

Vajon vége lesz-e az énekes, a szervezők és a rajongók közötti „szócsatának”? A szervezők újra üzentek.

Nool

Budapest, 2015. június 27. ByeAlex (Márta Alex) lép fel az Élj tisztán! elnevezésû drogellenes világnapi rendezvény gálakoncertjén a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon 2015. június 26-án este. MTI Fotó: Marjai János

Forrás: MTI / Marjai János

Az előzményeket már mindenki jól ismeri: szombaton mintegy kétezren várták hiába a Bánki-tónál a népszerű énekest, ByeAlex-et, aki szinte az utolsó pillanatban lemondta a koncertet. Az énekes közösségi oldalán számolt be arról, hogy a technikai feltételek nem voltak megfelelőek, ezért nem tudtak volna olyan minőségben játszani, amit maguktól elvárnak. Miután a rajongók nem érték be a bocsánatkéréssel és csúnyán nekimentek ByeAlexnek, később nála is elszakadt a cérna: egy hosszú posztban káromkodva osztotta ki a kommentelőket és a bánki szervezőket.

Az őt ért bántásokra, egy újabb kommentháborút kirobbantva úgy reagált: nem érdemli meg, hogy átvágják. Ezután az indulatok annyira elszabadultak a közösségi médiában, hogy még a New Level Empire frontembere, Zola is válaszolt a ByeAlex-esetre. – Minket sem a háttér, sem a muskátli, sem a színpad, sem az emberek nem zavartak… – írták.

Vajon van arra mentség, hogy valaki negyed órával a kezdés előtt lemondja a koncertet? – tették fel többen is a kérdést. A szervezők szerint a közönségre tekintettel az énekes lehetett volna rugalmasabb, de saját felelősségüket is elismerték.

Egy énekes, előadóművész is ember, nap, mint nap másik településen lép fel, gyakran nem megfelelő körülmények között, hiszen sok vidéki színpad nem rendelkezik megfelelő technikával, háttérrel, az előadó nem a saját ágyában alszik, elfárad. Fontos, hogy amennyire csak lehetséges, kiszámítható körülményeket teremtsen önmaga, és ezáltal a produkciójára kíváncsi közönség számára is. Mindez teljes mértékben érthető és elfogadható.” – kezdték hétfő délutáni posztjukat a szervezők.

Majd azzal folytatták, hogy az előadói szakma viszonylag lazán működik. A felsorolt feltételekről az előadás előtt a szervezők technikusai szoktak – általában szóban – egyeztetni. Miután az előadóknak is érdeke, hogy élő koncerteken is találkozzanak a rajongóikkal, általában rugalmasan kezelik a feltételek listáját, és megtartják a koncertjüket akkor is, ha néhány feltétel hiányzik, vagy nem pont olyan, ahogy az a szerződésben szerepel. Hiszen a közönség az első, ők éltetik a művészt, nélkülük nem létezhetne.” – fogalmaztak.

A szervezők azt is hozzátették, hogy vállalják a felelősségüket, mind jogi, mind anyagi téren, és őszintén remélik, hogy a jövőben további színvonalas programmal tudják szórakoztatni a Bánkra érkező közönséget.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=386314646246032&id=113074370236729

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában