nyári kikapcsolódás

2021.07.18. 09:30

Egyedi programokkal lepik meg a gyerekeket Szentén

A koronavírus-járvány miatt sok más intézményhez hasonlóan a Bóbita Óvoda, Bölcsőde sem tudta megtartani szokásos rendezvényeit. Ezért az enyhítő korlátozásokat követően a helyi önkormányzat és az intézmény úgy döntött, hogy idén nyáron különleges programokkal lepik meg a 13 bölcsődés és 41 óvodás gyermeket.

Lászlók Judit

Tizenhárom bölcsődés és negyvenegy óvodás vett részt a szórakoz- tató, egyben hagyományőrző rendezvényen

Forrás: Beküldött fotó

– Számunkra nagyon fontos a hagyományőrzés, ezért igyekeztünk ennek tekintetében kialakítani a nyári programokat – hangsúlyozta Papp Kornélia. Az intézményvezető hozzátette: – Először is megtartottuk az Ovi-Trophy nevű rendezvényünket, amelyen idén már 21 család vett részt. A családi napon többek között megnézhették a Paramisi Társulat, valamint Misi bohóc előadását, illetve légvárral és népi játszóházzal is kedveskedtünk a jelenlévőknek. Továbbá minden résztvevő kapott emléklapot és ajándékot. A rendezvényen szétosztott díjakat és a Paramisi Társulat előadását a Szentei Óvodásokért Alapítvány finanszírozta. A következő alkalommal az apróságok számos népi játékkal ismerkedhettek meg. Majd a Diósjenői Boróka-ház közreműködésével egy kisvonaton járhattuk be Szentét. Óriási élmény volt ez a gyermekeknek, hiszen még nem mindenkinek volt lehetősége vonattal utazni.

Mindezeken kívül mozi­dé­lutánt is szerveznek a helyi művelődési házban, ahol egy kedvelt mesefilmet nézhetnek meg a gyerekek. Az igazi élményhez pedig egy, az óvó­nők által készített mozijegy, illetve pattogatott kukorica és üdítő is jár. Terveik szerint hamarosan ellátogatnak a Nyírjesi Füvészkert- és Vadasparkba is.

– Ezeknek a programoknak a megtartása azért is fontos számunkra, mert szeretnénk, ha azoknak a gyerekeknek is színes és élménydús lenne a nyara, akiknek kevesebb lehetőség adatik meg a szórakozásra – zárta Papp Kornélia.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában