hála

2021.06.21. 14:47

Végre köszönetet mondhatott: a férfi első útja a megmentőihez, a Cserhát Mentőcsoporthoz vezetett

A Cserhát Különleges Mentőcsoport bázisára vezetett az első útja annak a turistának, akit a csapat tagjai mentettek meg. A férfi csaknem két hónapos lábadozás után nyerte vissza egészségét – közölte Juhász Zoltán, a mentőcsoport vezetője.

NMH

Kiba élete első éles bevetésén jelesre vizsgázott

Forrás: Beküldött fotó

Amint arról portálunk is beszámolt, húsvétvasárnap érkezett a riasztás a balassagyarmati országos mentésirányítási központba, hogy egy váci kőbányában kell felkutatniuk az eltűntet. A férfi a meredek hegyoldalban megcsúszott, elesett, járni nem tudott, segítségre várt. A sérültet a csapat orvosa ellátta, majd hordágyon, igen nehéz terepen felcipelték a több száz méterre lévő quadhoz. Ezzel szállították le a hegyről a három kilométerre lévő mentőautóhoz. A sérült kórházba került, műtétet is végrehajtottak rajta.

Juhász Zoltán hozzátette: a turista felkutatásában Kiba, a kétéves border collie élete első éles bevetésén jelesre vizsgázott. A megmentett férfi ellátogatott hozzá a Cserhát Különleges Mentőcsoport bázisára, a szavakban kifejezett hála mellett egy kis ajándékot is átadott, Kibának pedig bőven kijutott a simogatásból.

Kiba élete első éles bevetésén jelesre vizsgázott
Fotó: Beküldött fotó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában