fejlesztés

2021.05.18. 11:10

Itt vannak a látványtervek: így fog kinézni a balassagyarmati strand

A tervek szerint jövő év elején közbeszerzési kiírásra is sor kerülhet, és megkezdődhet a kivitelezés.

Nool

Forrás: Balassagyarmat Városháza Facebook oldala

Ahogyan arról korábban mi is beszámoltunk, több ütemben szeretné korszerűsíteni a huszonegyedik századi színvonalhoz és elvárásokhoz mérten egyre elavultabbá váló strandfürdőt Balassagyarmat önkormányzata.

A város vezetése ezért több ajánlatot is kért a tervek elkészítéséhez. A nyertes kft. a héten mutatta be a kész koncepciót. A látványterveket a város hivatalos Facebook oldalán is közzé tették.

- Az 1933-ban Hajós Alfréd által a városnak ingyenesen tervezett 1935-ben megépült Strandfürdőt többször felújították már. Elsőként a háború után, amikor szinte minden faépítményt eltüzeltek az éhező gyarmatiak. Aztán a 70-es években, majd 1994-ben. Azóta kisebb-nagyobb javítások történtek ugyan, de a mai igényeknek sem a gépészete, sem a kiszolgáló létesítmények nem felelnek már meg. Ezért a városvezetés ajánlatokat kért be egy új koncepcióterv elkészítésére, melyet a Sáth és Társa Kft. nyert el, s a héten asztalunkra tette a szakemberek által több körben egyeztetett terveket – olvasható a " target="_blank" rel="noopener noreferrer">bejegyzésben.

Hozzátették: a koncepciótervek után következik az engedélyes tervek elkészítése, mellyel kapcsolatban már tárgyalnak Nógrád megye Közgyűlésével. Az engedélyes tervek után a következő fejlesztési ciklusban, terveik szerint jövő év elején közbeszerzési kiírásra kerülhet sor, és megkezdődhet a pályázati forrásokkal lefedhető ütemek kivitelezése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában