Fertőtlenítették a nógrádi iskolákat

Az operatív törzs előírása szerint a Balassagyarmati Tankerületi Központ fenntartásában működő intézmények közül négy iskolában teljes körű fertőtlenítést végzett a Magyar Honvédség.

V. E.

Forrás: shutterstock

Fotó: Shutterstock

Nagyné Barna Orsolya, a Balassagyarmati Tankerületi Központ igazgatója elmondta: az elmúlt napokban a ludányhalászi Ráday Gedeon Általános Iskolában, a Balassagyarmati Dózsa György Általános Iskolában, a Rózsavölgyi Márk Alapfokú Művészeti Iskolában és a Balassagyarmati Balassi Bálint Gimnáziumban fertőtlenítettek a katonák.

– A tantermen kívüli, digitális munkarend bevezetése óta ugyan üresek az intézmények, de ebben az időszakban is kiemelt figyelmet kell fordítani az iskolák fertőtlenítésére.

A katonák alapos munkát végeztek, lepermetezték a padlókat, az eszközöket, a bútorokat és a tornacsarnokot is – tájékoztatott Nagyné Barna Orsolya.

Hozzátette: az intézmények vezetői bíznak benne, hogy az iskolák újranyitásakor – ennek a munkálatnak is köszönhetően – biztonságos körülmények között fogadhatják majd a gyerekeket és a pedagógusokat.

Borítóképünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában