mozgalom

2021.04.15. 19:50

Kiálltak a mentősök mellett: Nógrád megye több vendéglátósa is ingyenétellel várja őket

Az egész országon átsöprő mozgalom alakult ki azokért a mentősökért, akiket nemrég hamburgerezés miatt jelentettek fel. Később kiderült: mindezt ebédidejükben tették, s elfogyasztani sem tudták az ételt egy riasztás miatt. Több Nógrád megyei vendéglátós is ingyenétellel hálálja meg az életmentők munkáját.

Kakuk Klaudia/Lászlók Judit

Popomájer Lajos László és felesége akciójának hamar híre ment

Forrás: NMH

Fotó: H.Cs.

A fővárosi mentők jogtalan feljelentése szűkebb hazánkban is nagy port kavart, ezért több vendéglátóhely, büfé is tiltakozását fejezte ki a panasztevő ellen. A vállalkozók akciójukkal azt hirdetik, hogy a mentődolgozók áldozatos munkájáért mindenkor hálásnak kell lennünk. A balassagyarmati Popomájer Lajos László és felesége, Popomájerné Molnár Viktória ingyengírosszal kedveskednek a mentősöknek büféjükben.

– Gyakorlatilag a vállalkozásunk megnyitása óta létezik az a felajánlásunk, hogy egy üdítővel vagy egy kávéval megvendégeljük a szolgálatban lévő mentősöket, tűzoltókat és rendőröket – mondta el érdeklődésünkre Popomájer Lajos László.

Hozzátette: a fővárosi incidenst látva mindezt továbbgondolták, így a szolgálatban lévő mentősöknek már ajándékba adnak egy kis finomságot.

– A közösségi oldalunkon osztottuk meg a kezdeményezésről szóló bejegyzésünket, amelyet rengetegen kedveltek. Elterjedt a híre, s egyre többen követni kezdték a példánkat. A mentősök mellett immár a tűzoltók és a rendőrök is vendégeink egy-egy finom falatra – emelte ki a tulajdonos.

Popomájer Lajos László és felesége akciójának hamar híre ment

Fotó: H.Cs. / NMH

A vállalkozók számára rejtély, hogy miért jelentették fel a mentőápolót, azonban úgy vélik, hogy a bejelentőnek nyilvánosan kellene bocsánatot kérnie.

– Hálásnak kell lennünk a mentősöknek, a tűzoltóknak és a rendőröknek, hiszen nagy szükségünk van a munkájukra. Manapság erejükön túl kell teljesíteniük, de elhivatottak a szakmájuk iránt és napi szinten életeket mentenek. Ezért szeretnénk, ha tudnák, hogy vannak olyan emberek, akiknek számítanak – mondta Popomájer Lajos László. A vállalkozók ígéretet tettek arra is, hogy a felajánlás a koronavírus-járvány leküzdése után is élni fog.

Hasonlóképpen gondolkodott a Hell’s Kitchen csapata is, akik a járványhelyzet végéig minden szolgálatban lévő mentősnek ingyen biztosítják az ebédet bátonyterenyei és pásztói éttermükben is.

Mint azt a közösségi oldalukon is írták, ezzel szeretnék kifejezni hálájukat a mentősök emberfeletti teljesítményéért.

Felháborítónak tartja a bejelentést a konyhafőnök

Az egyik karancsaljai vendéglő csapata sem hagyta szó nélkül az ominózus esetet, s rögtön utána meleg étellel és pizzával lepték meg a salgótarjáni mentőállomáson szolgálatban lévő életmentőket. Papp Gergő, a vendéglő konyhafőnöke elmondta: szívtelenségnek tartja, hogy bárki abban leli örömét, hogy egy mentőst feljelent. – Megdöbbentett és felháborított az ügy. Ebben az embert próbáló időszakban inkább pozitív hozzáállásra és összefogásra volna szükség. Nem volt kérdés, hogy beállunk a kezdeményezés mögé, mert így szerettük volna meghálálni a mentősöknek azt a rengeteg munkát és erőfeszítést, amit napról napra értünk tesznek és segítenek a vírus elleni védekezésben – hangsúlyozta a konyhafőnök.

" data-width="500" data-show-text="true">

">PIROS TOJÁS HELYETT FELJELENTÉST KAPTAK HÚSVÉTKOR A MENTŐK❗️

Különös lakossági bejelentés érkezett a fővárosi mentőkhöz...

 

 

Címkék#mentős

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában