szakmaiság

2021.03.20. 15:10

Miniszteri Elismerő Oklevelet kapott Gyarmat neves cukrásza

Az innovációért és technológiáért felelős miniszter az idei tavaszi időszakban adományozható miniszteri elismerések szakképzési területre benyújtott kérelmek elbírálását követően Miniszteri Elismerő Oklevélben részesítette Jagyutt Péter mestercukrászt – derül ki a Nógrád Megyei Szakképzési Centrum (NMSZC) közleményéből.

L. J.

Forrás: NMH

A jelenlegi járványügyi helyzetre tekintettel a kitüntetések személyes átadását későbbi időpontra, a veszélyhelyzet megszűnését követő időszakra halasztották.

– Bízom benne, hogy az elmúlt hónapok nehézségeit magunk mögött hagyva tudjuk együtt megünnepelni az elismerést, amelyet hosszú évek áldozatos munkája eredményezett – fejezte ki gratulációja mellett a reményét a balassagyarmati mestercukrásznak Pölöskei Gáborné, az Innovációs és Technológia Minisztérium szakképzésért felelős helyettes államtitkára.

Jagyutt Péter országos és nemzetközi cukrászversenyeken is kimagasló eredményeket ért el
Fotó: NMH

Jagyutt Pétert Zérczi Miklós, az NMSZC Mikszáth Kálmán Technikum és Szakképző Iskola igazgatója ajánlására Gembiczki Ferenc, az NMSZC kancellárja és az intézmény főigazgatója, Baranyi Zoltán terjesztette fel.

– Tudását nem öncélúan gyarapítja: a szakmai ismeretek megszerzése óta kinevelt számtalan kiváló színvonalú munkát végző tanítványt, valamint országos és nemzetközi cukrászversenyeken is számos kimagasló eredményt ért el. Ismereteinek átadását mindig fontosnak tartotta, így hosszú éveken keresztül Balassagyarmaton és Salgótarjánban is szakoktatói tevékenységet végzett. Idősebb kora ellenére még napjainkban is örömmel adja át tudását a cégnél gyakorlatot töltő leendő cukrászoknak, így a mi iskolánk tanulóinak is – méltatta Jagyutt Pétert laudációjában Zérczi Miklós.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában